Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ανδρ. Νεφελούδης: Μέχρι 6 Ιουλίου δεν σταματάμε, για τους εργαζόμενους και τις κλαδικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρ. Νεφελούδης: Μέχρι 6 Ιουλίου δεν σταματάμε, για τους εργαζόμενους και τις κλαδικές

Στα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν για το υπουργείο Εργασίας τόσο σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Χαλυβουργική, η Frigoglass και το εργοστάσιο του «Γάλα Βλάχας», όσο και στην επέκταση περισσότερων κλαδικών συμβάσεων, αναφέρθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης.

«Στην Χαλυβουργική η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της αναλγησίας», είπε ο κ. Νεφελούδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, «οι άνθρωποι εκεί λόγω και του προβλήματος στην οικογένεια Αγγελόπουλου παραμένουν είτε σε διαθεσιμότητα είτε σε εκ περιτροπής εργασία εδώ και τρία χρόνια. Συνδράμαμε όσο μπορούμε, με επιδοματικές ενισχύσεις, αύξηση του ποσοστού διαθεσιμότητας στο μέγιστο, αλλά δεν αρκεί αυτό.  Η Χαλυβουργική είναι από τις πλέον εμβληματικές βιομηχανίες της Ελλάδας, με τεκμηριωμένη βιωσιμότητα, ενώ η οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Αγγελόπουλου μπορεί να δρομολογήσει μία σειρά από νέες διαδικασίες αναδιάρθρωσης».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/635957256&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

«Οι άνθρωποι έβγαλαν μία συγκινητική ανακοίνωση, όπου λένε ότι η στάση πληρωμών που κήρυξε ο Κ. Αγγελόπουλος σταματάει να τους δίνει το γάλα, την μεταφορά στην επιχείρηση, το σούπερ μάρκετ … είχαν μείνει χωρίς αμοιβή. Μετά την ανακοίνωση και την κινητοποίηση πληρώθηκαν τουλάχιστον τον Μάιο, ενώ σήμερα υπάρχει συνάντησή τους με το υπάρχον διοικητικό σχήμα», όπως διευκρίνισε.

Στην Πάτρα, «η Frigoglass παρότι είναι μία υγιέστατη εταιρεία κλείνει το εργοστάσιό της παραγωγής ψυγείων, όντας μέλος του ομίλου της Coca Cola 3Ε. Η απαίτηση που υπάρχει είναι να δούμε τι γίνεται με τα δάνεια της επιχείρησης, αν έχουν αναδιαρθρωθεί και πώς, αλλά και πώς μπορεί αν γίνεται να μην κλείσει η μονάδα, αν και είναι επιχειρηματική απόφαση. Να δούμε πώς και με ποιον καλύτερο τρόπο μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζόμενων σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση».

Αντίστοιχα, υπάρχει τριμερής συνάντηση σήμερα για την μονάδα του «Γάλα Βλάχας» της Δέλτα και της MIG. «Η εταιρεία για δύο χρόνια θα κλείσει, θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος είτε για να διοχετευτούν οι εργαζόμενοι σε άλλες δουλειές είτε να έχουν δυνατότητα σοβαρής οικονομικής ενίσχυσης για να αντέξουν μέχρι να ξανανοίξει η επιχείρηση», όπως ανέφερε.

Ο κ. Νεφελούδης σημείωσε ότι παράλληλα με τις τριμερείς για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβει το υπουργείο, συνεχίζεται και η προσπάθεια για τις κλαδικές συμβάσεις. «Περιμένουμε τις εισηγήσεις, έχουμε ζητήσει από τον ΣΕΠΕ να κάνει διερευνήσεις για την διασφάλιση των προϋποθέσεων, ώστε να πάμε σε διαδικασία επέκτασης. Δεν σταματάμε, μέχρι 6 του μηνός θα κάνουμε αυτή την δουλειά».

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αμοιβής των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων που έκλεισαν με απόφαση των ιδιοκτητών τους. «Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι παράνομο … το lockout στην Ελλάδα απαγορεύεται», όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL