Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Παυλίδης: Η ουσιαστική αντιπαράθεση προγραμμάτων θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών (Video)

O υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας παρέθεσε με συγκριμένα στοιχεία τι παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015 και τι έπραξε μέχρι και σήμερα

Οι πολίτες έστειλαν όντως ένα σαφές μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ στη πρόσφατη κάλπη των ευρωεκλογών όχι με χαρακτήρα καταδίκης αλλά προειδοποίησης δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, Κώστας Παυλίδης μιλώντας στον Ant1.

Ερωτηθείς αν η διαφορά  που προέκυψε στις ευρωεκλογές ανατρέπεται, ο κ. Παυλίδης τόνισε πως δύο στοιχεία θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Πρώτον, η ύπαρξη μιας ουσιαστικής αντιπαράθεσης προγραμμάτων και προγραμματικών θέσεων ανάμεσα κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα και δεύτερον η ενίσχυση της συμμετοχής του εκλογικού σώματος, γεγονός που έτσι κι αλλιώς πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προϋπόθεση και ευθύνη για την ίδια τη Δημοκρατία.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας παρέθεσε με συγκριμένα στοιχεία τι παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015 και τι έπραξε μέχρι και σήμερα. “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν 13% έλλειμμα, 23 δις πρωτογενές έλλειμμα, κατά 25% μειωμένο ΑΕΠ και 28% ανεργία”. Η δική μας πολιτική προσπάθεια όπως εξήγησε ο κ. Παυλίδης σε αυτά τα τέσσερα χρόνια παρ’ ότι είχε ισχυρά στοιχεία ανακούφισης και κοινωνικής πολιτικής σε σχέση με το παρελθόν δεν κατάφερε να ανατρέψει την συσσωρευμένη κόπωση της κοινωνίας και την κοινωνική πληγή των χρόνων της κρίσης. Παράλληλα φάνηκε ότι ο χρόνος και ο χώρος που δημιουργήθηκε από τον Άυγουστο του 2018 όταν και βγήκαμε από τα Μνημονιακά προγράμματα δεν ήταν αρκετός για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Όμως ο κ. Παυλίδης επανέλαβε ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να κριθούν από μία ουσιαστική και εις βάθος προγραμματική αντιπαράθεση όπου και οι δύο πλευρές θα εξηγήσουν το σχέδιο τους για την επόμενη μέρα.

Τέλος μια λογομαχία δημιουργήθηκε ανάμεσα στον κ. Παυλίδη και τον κ. Φορτσάκη με αφορμή τις συνεχείς ομολογίες του κ. Μητσοτάκη για το πως ονειρεύεται τον εργασιακό τομέα. Ο κ. Φορτσάκης υποστήριξε ότι ούτε η ΝΔ αλλά ούτε κανένας λογικός άνθρωπος επιθυμεί το 2019 να φέρει 7ημερη εργασία, κατάργηση 8ωρου και περικοπή κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων για να του απαντήσει ο κ. Παυλίδης ότι δυστυχώς αυτά τα μέτρα ήδη ψηφίζονται σε χώρες της Ευρώπης όπου κυβερνούν ομοϊδεάτες του κόμματος της ΝΔ οι οποίοι ανήκουν και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο