Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Αλ. Τσίπρας: / Αλ. Τσίπρας: Απόφαση του Ν. Κοτζιά να μην κατέβει στις εκλογές. Είναι απώλεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: / Αλ. Τσίπρας: Απόφαση του Ν. Κοτζιά να μην κατέβει στις εκλογές. Είναι απώλεια

Απώλεια χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας την απόφαση του Ν. Κοτζιά να μην είναι υποψήφιος και να μην βρίσκεται στην επόμενη Βουλή. Όπως σημείωσε, πρόκειται για απόφαση ειλημμένη εδώ και καιρό και πως ο ίδιος τη γνώριζε εδώ και κάποιες μέρες.

"Τη σέβομαι, δεν έχει να κάνει με τη στάση της πολιτικής κίνησής του, ήταν δική του απόφαση" πρόσθεσε τονίζοντας ότι πάντα θα μιλά με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και πως αυτά που τους ενώνουν είναι πάρα πολλά, καθώς κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό και ιστορικό. Ανέφερε πως το ΠΡΑΤΤΩ πρότεινε κάποιος υποψηφίους και ότι Τοπικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι για κάποιους από αυτούς δεν ήταν θετική η απήχηση της συνεργασίας. Ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθούν ξανά σε κοινά μετερίζια.

Η απόφαση του ΠΡΑΤΤΩ να μην συμμετάσχει στις εκλογές

Νωρίτερα, η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά έκανε γνωστό ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εκφράζοντας τη λύπη της για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της να ψηφίσουν δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

"Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ' αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο πρόεδρός του" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια" προσθέτει η Π.Γ. της κίνησης και σημειώνει ότι σε επιστολή της στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ "εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε 'νεοαποκτηθέντες' συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η Αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που τη μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση".

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως για τις σημερινές πολιτικές δυσκολίες "δεν είναι άμοιρες ευθύνης εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο που επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα και έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων. Που αρνήθηκαν, επί παραδείγματι, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να ψηφίσουν προοδευτικά ψηφοδέλτια τα οποία στήριζε το ΠΡΑΤΤΩ ενάντια σε ψηφοδέλτια της Ν.Δ.".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL