Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Οικολόγοι Πράσινοι: / Οικολόγοι Πράσινοι: Θετικό το αποτύπωμα της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οικολόγοι Πράσινοι: / Οικολόγοι Πράσινοι: Θετικό το αποτύπωμα της κυβέρνησης

Τη σπουδαιότητα της «αποτελεσματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων για την ανάσχεση της ανόδου της Ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων - συντηρητικών πολιτικών» επισήμαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι ως βάση για την απόφασή τους για συνέχιση της συνεργασίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Όπως αποφασίστηκε στο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, θα υπάρξει μια νέα συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα βασικά σημεία σύγκλισης των δύο κομμάτων.

Τα θέματα αυτά είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η κυκλική οικονομία, η διαχείριση των αποβλήτων και η πρόληψη της ρύπανσης, η προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, οι αστικές αναπλάσεις και η βελτίωση χωροταξικών σχεδιασμών. Επίσης, ένας βιώσιμος πρωτογενής τομέας, η ενίσχυση των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, η στήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς και οι βιώσιμες μεταφορές και η περιβαλλοντική εκπαίδευση κι έρευνα. Ακόμα, οι πολιτικές εργασίας, η κοινωνική προστασία και η φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανατρέχοντας στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, οι Οικολόγοι Πράσινοι μιλούν για «θετικό αποτύπωμα», ιδιαίτερα στα ζητήματα των Δασικών Χαρτών, στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τη διαχείριση αποβλήτων με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας. Επίσης, υπογραμμίζουν θετικά τη θεσμική θωράκιση και οικονομική ενίσχυση της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών Natura και των υγροτόπων, τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, τη θέσπιση αγορών παραγωγών και βιοκαλλιεργητών.

Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι στα θετικά της κυβέρνησης ήταν και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και των δικτύων ενέργειας «παρά τις απαιτήσεις των θεσμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL