Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Ν. Ηλιόπουλος: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις (Video)

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις βασικές πτυχές για την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ασφάλεια» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι στην πρώτη αιχμή βρίσκονται τα ζητήματα της εργασίας.https://www.youtube.com/embed/Z0HVi0Lu_pk

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να μιλήσει για τα εργασιακά. «Έχει επίσης το τεκμήριο της αποτελεσματικότητας. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που κατάφερε μέσα στην κρίση να μειώσει την ανεργία και με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων να φτιάξει και ένα καλύτερο πλαίσιο» επισήμανε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

«Παραλάβαμε ανεργία στο 27%, άδεια δημόσια ταμεία, τη στιγμή που τώρα έχουμε 34 δισ. Πρόκειται για μία ασπίδα δημοκρατία, η χώρα μπορεί να σχεδιάζει πολιτικά» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Τα δημόσια νοσοκομεία είχαν έλλειμμα 700 εκατ. και τώρα έχουν πλεόνασμα 230 εκατ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που έχουν καλύψει πλήρως τους ανασφάλιστους. Παραλάβαμε μία χώρα που είχε χάσει το 25% του ΑΕΠ. Τέτοια μείωση σε καιρό ειρήνης δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη».

https://www.youtube.com/embed/mlCXPytgKyA

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει μία πολιτική δύναμη που χρεοκόπησε τη χώρα, με πρόγραμμα ξεκάθαρα μνημονιακή λιτότητα. Στα εργασιακά το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πολύ αυστηρό, ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Γιατί το βασικό δεν είναι ο κατώτατος μισθός αλλά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL