Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Παραίτηση Λαφαζάνη - Λεουτσάκου από την ηγεσία της ΛΑ.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραίτηση Λαφαζάνη - Λεουτσάκου από την ηγεσία της ΛΑ.Ε.

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας και του Αριστερού Ρεύματος υπέβαλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα της ΛΑ.Ε. στις ευρωεκλογές. Παράλληλα, συνιστώσες της ΛΑ.Ε. ασκούν κριτική στον πολιτικό λόγο της ΛΑ.Ε., ιδιαίτερα σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την Αριστερή Ανασύνθεση να προτείνει μάλιστα μη κάθοδο της ΛΑ.Ε. στις εθνικές εκλογές. Αλλαγές στο στίγμα της ΛΑ.Ε., ενωτικές πρωτοβουλίες και απόρριψη των πατριωτικών μετώπων ως προϋποθέσεις για εκλογική επιτυχία ζητούν η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά και η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση.

Ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι φέρει ευθύνη «για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω στην πορεία μας, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν», εκτιμώντας ότι «η εκ νέου ανάδειξη της Αριστεράς σε πατριωτική δύναμη επιβάλλεται πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, όπου το ευρωενωσιακό εγχείρημα αποσυντίθεται, η ψευδοπαγκοσμιοποίηση καταρρέει και το έθνος-κράτος επανέρχεται με νέους όρους στο προσκήνιο ως καταφύγιο των εργαζομένων».

Ο Π. Λαφαζάνης παρατήρησε ότι κάθε φορά που μιλούσε για πατριωτισμό δεχόταν «καταιγιστικά πυρά και εύκολες κατηγορίες για εθνικισμό», ενώ υπογράμμισε ότι η κριτική προς τον ίδιο δεν προερχόταν μόνο από συνιστώσες της ΛΑ.Ε., αλλά και από στελέχη του Αριστερού Ρεύματος. Ο Π. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι για μια πετυχημένη κάθοδο στις εκλογές «χρειάζεται βαθιά βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ΛΑ.Ε., χωρίς παραλυτικές ισορροπίες και άγονους συμψηφισμούς με άλλες συνιστώσες». Παραίτηση υπέβαλε και ο συντονιστής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Στάθης Λεουτσάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL