Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ο Γ. Βαρουφάκης θα συνεργαζόταν και με Ν.Δ. και με ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Βαρουφάκης θα συνεργαζόταν και με Ν.Δ. και με ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι το ΜέΡΑ25, εφόσον μπει στη Βουλή, θα μπορούσε να συνεργαστεί «και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές δεν ανατρέπεται κι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθος που δεν έκανε ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι η Ν.Δ. θα κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Το ΜέΡΑ25 τόνισε ότι «η μεγάλη απειλή για τη χώρα είναι μια ρεβανσιστική Ν.Δ. υπό ηγεσία που εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα χειρότερα αρπακτικά funds και τους χειρότερους εθνικιστικούς-ξενοφοβικούς κύκλους», με τον Γ. Βαρουφάκη να «προειδοποιεί» τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λειτουργήσει υπέρ των κερδοσκόπων και δεν θα εφαρμόσει μία πολιτική συμβατή με τις αξίες της λαϊκής Δεξιάς.

Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 αναγνώρισε μια σειρά από θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μικρεμπόρους και το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το ΜέΡΑ25 υποστήριξε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας «συνθηκολογήσει» με την τρόικα, «δεν μπορεί να αντισταθεί στη Ν.Δ.», ισχυριζόμενο ότι μόνο το ίδιο «έχει τη συνέπεια και το πρόγραμμα για να προβάλει αντίσταση στην ολική επαναφορά της στυγνότερης ολιγαρχίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL