Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Σε οργανωμένη φυγομαχία καταφεύγει ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε οργανωμένη φυγομαχία καταφεύγει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Φυγομαχεί ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούμενος μία τετ α τετ τηλεοπτική μονομαχία με τον πρωθυπουργό, καθώς ζήτησε (ΑΝΤ1) "να πάμε σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, αλλά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι μαζί, περιλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα".

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι "ο κ. Τσίπρας δεν έχει τη νομιμοποίηση να διορίσει την ανώτατη ηγεσία του Αρείου Πάγου" προσθέτοντας ότι "δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτή την εβδομάδα. Θα πάμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) στη Βουλή, θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμείς να μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής που δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει -γιατί αυτό είχε πει ο κ. Τσίπρας- και ανοίγει την τελευταία στιγμή για μία σειρά από διευθετήσεις. Να τα κάνουν μόνοι τους, θα τα κάνουν χωρίς εμάς"!

"Η μοναδική είδηση από τη σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. σκοπεύει να κρυφτεί μέχρι τις εκλογές. Δήλωσε ότι θα κρυφτεί από τη Βουλή, θα κρυφτεί από το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, θα κρύψει το πρόγραμμά του" σχολίασε σε καυστικό τόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε δε ότι "τρέχει να κρυφτεί ο κ. Μητσοτάκης για να μην τον καταλάβουν οι πολίτες. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση".

"Εφιάλτης η απλή αναλογική"...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -με το βλέμμα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.- σημείωσε ότι "θα αναζητήσουμε διευρυμένες πλειοψηφίες όπου κρίνουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο. Και βέβαια αυτές οι συγκλίσεις θα πρέπει να έχουν πραγματικό αποτύπωμα στην κοινωνία".

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ. χωρίς αυτοδυναμία, δήλωσε ότι "σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μας χωρίζει άβυσσος σε μία σειρά από ζητήματα. Από 'κεί και πέρα θα εξετάσουμε το αποτέλεσμα και ο λαός θα αποφασίσει τι θέλει. Ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα καταστήσει τη χώρα μη κυβερνήσιμη".

Συμπλήρωσε δε ότι "δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας του κ. Βελόπουλου με τη Ν.Δ. Τόσο η Χ.Α. όσο και η Ελληνική Λύση θα ήταν κατάκτηση να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου"...

Εξωραϊσμός νεοφιλελευθερισμού

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τις νεοφιλελεύθερες πτυχές του προγράμματος της Ν.Δ. καθώς ισχυρίστηκε ότι "δεν μίλησα για επταήμερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης. Μίλησα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ζήτησα μια ευελιξία που θα είναι σε όφελος των εργαζόμενων".

Παράλληλα σημείωσε ότι "σε καμία περίπτωση δεν θα καταργήσουμε τις 120 δόσεις. Εμείς μιλήσαμε για την ανάγκη οριζόντιας ρύθμισης οφειλών". Επιπλέον επεδίωξε να διαμηνύσει ότι "δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων" και ότι "δεν υπάρχει ζήτημα να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά υπάρχει ζήτημα εξυγίανσής της και σεβασμού στα χρήματα του φορολογούμενου"...

"Άκομψο χιούμορ" ο Αϊβαλιώτης...

Ο κ. Μητσοτάκης, πέντε ημέρες μετά τις ρεβανσιστικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη ("υπάρχει και η Σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών, είτε των πολιτικών"), περιορίστηκε να κάνει λόγο για "πολύ άκομψο χιούμορ". Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -αν και δεν απέπεμψε από τα ψηφοδέλτια τον συγκεκριμένο υποψήφιο- δήλωσε ότι "μακριά από εμένα οποιοσδήποτε ρεβανσισμός, οποιαδήποτε αίσθηση ότι ερχόμαστε να εκδικηθούμε αυτούς που μπορεί να έβλαψαν τη χώρα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL