Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Με Μπογδάνο - Παπαδημητρίου... "ενώνει όλους τους Έλληνες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με Μπογδάνο - Παπαδημητρίου... "ενώνει όλους τους Έλληνες"

Την υιοθέτηση του "ήπιου λόγου" και το άνοιγμα προς τους "μετριοπαθείς ψηφοφόρους" με τις υποψηφιότητες των Μπάμπη Παπαδημητρίου (Β’ Αθηνών, Νότιος Τομέας) και Κωνσταντίνου Μπογδάνου (Α' Αθηνών) επιθυμεί να συμβολίσει η Ν.Δ. στον δρόμο για τις εθνικές εκλογές! Παράλληλα ανακοινώθηκε η κάθοδος στο ψηφοδέλτιο των Δωδεκανήσων της καθηγήτριας του ΕΜΠ Τόνιας Μοροπούλου, που ανήκε στην ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας.

Σε αυτό το φόντο "γαλάζιες" πηγές επιχείρησαν να διαμηνύσουν ότι "το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα συμβολίζουν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διακριτή επαγγελματική δράση"...

Στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια εντάσσονται επίσης ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής (Δωδεκάνησα), η οικονομολόγος Χριστίνα Τσιλιγγίρη (Β' Πειραιά), ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά), το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ρένα Βασιλάκη (Νότιος Τομέας, Β’ Αθηνών) και ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας (Ανατολική Αττική).

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ., έσπευσε να προαναγγείλει στον ΣΚΑΪ ότι θα είναι υποψήφιος καθώς "με τη Ν.Δ. μοιράζομαι ένα 80% των απόψεών της. Διαφωνώ σε άλλα πράγματα. Μου αρέσει αυτό το κλίμα που υπάρχει. Είναι πραγματικά ένα κόμμα στο οποίο ο ένας λέει το άλφα, ο άλλος λέει το βήτα".

Αργότερα σημείωσε (News 247) ότι "δεν έκρυψα ποτέ τις ιδέες μου. Είμαι κοντά σε αυτό που λέγεται φιλελεύθερη παράταξη" λέγοντας ότι "νέος ήμουν στο ΚΚΕ", ενώ αργότερα "δούλεψα ως σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου".

Ο Μπ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως "δεν θυμάμαι να έχω πει ότι πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, ωστόσο η συνταξιοδοτική δαπάνη είχε ανέβει πολύ πριν από την κρίση"! Επιχείρησε δε να καθησυχάσει τους συνταξιούχους καθώς "περάσαμε αυτή την κρίση. Πληρώσαμε".

Σε ερώτηση για την εμμονή της Μιράντας Ξαφά να κοπούν οι συντάξεις, ο Μπ. Παπαδημητρίου απάντησε: "Δεν συμφωνώ με την Μιράντα, της το έχω πει και δημοσίως". Φρόντισε ωστόσο να εκθειάσει το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ διότι "είναι από τις γυναίκες που ο τρόπος της σκέψης τους είναι εκπληκτικός, όπως και ο τρόπος που ξεδιπλώνει τη σκέψη της"!

ΔΝΤ και "σοβαρή Χ.Α."

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της "ενίσχυσης της Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας". Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι τον Ιούνιο του 2015, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ για τα εργασιακά, είχε ευχηθεί "για το καλό όλων το [Διεθνές Νομισματικό] Ταμείο να κρατήσει αρκετά γερά, να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα. Θα είναι καταστροφή για την οικονομία, θα πάμε τη χώρα 25 με 30 χρόνια πίσω, δηλαδή από εκεί που ήρθαμε και ξέραμε πού καταλήξαμε"!

Συν τοις άλλοις το 2013 είχε αναρωτηθεί "γιατί να μη μετέχει μια 'σοβαρότερη' Χρυσή Αυγή σε συντηρητική κυβερνητική συμμαχία"...

Έπαψαν να είναι "ξένες στη Ν.Δ."

"Από την αρχή ήμουν απόλυτα ταυτισμένος με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Ν.Δ." σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο βιογραφικό που δημοσιοποίησε στα social media χθες. Προσθέτει δε ότι επιδιώκει "να αποτελέσει μια δυναμική κοινοβουλευτική φωνή στο πλευρό του ως πρωθυπουργού στον δρόμο της επιστροφής όλων στον καλύτερό μας εαυτό".

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. λησμονεί να σημειώσει ότι στις αρχές Φεβρουαρίου απαντώντας στο Twitter σε χρυσαυγίτη ο οποίος ζητούσε να μπουν τα τανκς στην ΕΡΤ, είχε τουιτάρει: "Ψηφίστε σωστά και το 'χουµε!". Στον απόηχο αυτής της κίνησης η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει ότι "ο κ. Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος. Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη Ν.Δ.".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης προωθούσε εκείνη την περίοδο την υποψηφιότητα Μπογδάνου στην Α' Αθήνας, ενώ την ενόχληση της Πειραιώς είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος δρομολογούσε το άνοιγμα πολιτικού γραφείου προτού καν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.

Ξέχασε τα 2,5 εκατ. ανασφάλιστους

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Μπάμπη Παπαδημητρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να αναθερμάνει τη θεωρία των δύο άκρων. "Η Ν.Δ. απέδειξε πως με μια σωστή κεντροδεξιά πολιτική κατόρθωσε να περιορίσει την απήχηση των ακραίων δυνάμεων, κάτι που έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών" επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο. Αποφεύγοντας να κατονομάσει τη Χρυσή Αυγή επέμεινε ότι "ένας μετριοπαθής πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων".

Με το βλέμμα δε στη στήριξη του κλήρου επεσήμανε ότι "θα καθίσουμε με καλή διάθεση να μιλήσουμε για τους διακριτούς ρόλους κράτους και εκκλησίας και πώς μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η Εκκλησία είναι το στήριγμα πολλών ανθρώπων. Η δική μου δουλειά, αυτή τη στιγμή, είναι να ενώσω τη χώρα. Όπως εσείς διακονείτε όλο το ποίμνιο, έτσι και εγώ πρέπει να γίνω πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες. Ο λόγος μου είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν".

Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ν.Δ., "ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε μια γυναίκα -που τον ρώτησε στην Κόρινθο αν θα συνεχιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσους παραμένουν επί χρόνια άνεργοι- ότι "δεν θα υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που θα μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψή. Εμείς καθιερώσαμε το 2014 την περίθαλψη για όλους" λησμονώντας τους 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες που εξασφάλισαν την πρόσβαση στο ΕΣΥ μετά το 2015...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL