Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοικτό το ενδεχόμενο έμμεσων στηρίξεων από το Ποτάμι

ICON

Στη δημοσιότητα η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου - Ν.Δ. "φωτογραφίζει" η παραπομπή στην τελευταία απόφαση του συνεδρίου για την ανάγκη μιας συμμαχίας για την "Ελλάδα που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις"

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα ακολουθήσει το Ποτάμι σε σχέση με άμεση ή έμμεση προεκλογική στήριξή του σε άλλο κόμμα, αφήνει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου να μην κατέβει το κόμμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γ. Μαυρωτά, για τον οποίο ο Στ. Θεοδωράκης εισηγήθηκε να αναλάβει το «πηδάλιο» του κόμματος με την αποχώρησή του (ενδεχομένως μέσα στον Ιούλιο), ότι «δεν κατεβαίνουμε ‘αυτόνομα’ ως ‘ΠΟΤΑΜΙ’ στις εθνικές εκλογές». Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες, ο Γ. Μαυρωτάς είπε (ρ/σ Alpha) ότι «δεν φάνηκε αυτή η διάθεση στο πολιτικό συμβούλιο. Δεν είναι ώριμη η κατάσταση για πολιτικές συνεργασίες. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις και για το θέμα της στήριξης». Η δε ανακοίνωση ότι το Π.Σ. επαναβεβαίωσε την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις», σε αυτή τη συγκυρία μοιάζει με έμμεση στήριξη στο -θεωρητικά και μόνο- ιδεολογικό πρόταγμα της Ν.Δ..

Συνέδριο το φθινόπωρο

Ο Γ. Μαυρωτάς είπε σε κάθε περίπτωση ότι «το κόμμα θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εθνικές εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι το ΠΟΤΑΜΙ έχει ρόλο να παίξει στην πολιτική ζωή» και ότι «θα περιμένουμε την καινούργια πολιτική ύλη που θα δημιουργηθεί και όπως πάντα με τις προτάσεις μας, αυτή τη φορά εκτός Βουλής θα παρεμβαίνουμε στα πολιτικά πράγματα». Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε τον χρόνο του συνεδρίου για το φθινόπωρο του 2019.

Εκτός μένει και ο Σπ. Λυκούδης

Ο Σπ. Λυκούδης ανακοίνωσε ότι στο Π.Σ. των ΜΕΤΑρρυθμιστών τη Δευτέρα θα εισηγηθεί ότι δεν μπορεί σ’ αυτόν τον μήνα να βρεθεί τρόπος συμμετοχής στις εκλογές. Μιλώντας επί προσωπικού, ανέφερε, ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα «τα πολιτικά αδιέξοδα για μια δική μου τυπική αλλά και ουσιαστική συμμετοχή, είναι προφανή».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις