Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Οχυρωματικά έργα Βελόπουλου κατά της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οχυρωματικά έργα Βελόπουλου κατά της Ν.Δ.

Προσπάθεια να προστατεύσει τον ζωτικό του χώρο από τη Ν.Δ. κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος ενόψει των εθνικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν θα συνεργαστεί μαζί της αν δεν έχει αυτοδυναμία. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιμένει για την αυθεντικότητα των “χειρογράφων του Ιησού”!

Ο Κ. Βελόπουλος έδωσε χθες δύο συνεντεύξεις για να πει ότι δεν θα συνεργαστεί “με αυτή τη Ν.Δ.”. Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική Σαμαρά για τη Ν.Δ. είναι να υπάρχει κόμμα στα δεξιά της ώστε να μην είναι υποχρεωμένη να προστρέχει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει δηλώσει ότι το κόμμα Βελόπουλου ετοιμάζεται να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό το κλίμα, ο Κ. Βελόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά στο News 247 για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.: "Με αυτή τη Ν.Δ. όχι". “Δεν μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον που έβαλε το παιδί του στη Goldman Sachs, που συμφώνησε να δίνεται ιθαγένεια, που συμφώνησε σε τζαμί στην Αθήνα και είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών". Πρόσθεσε ακόμη ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή "και τώρα λένε να τους ψηφίσουμε για να μας σώσουν".

Και στο ραδιόφωνο του Alpha ο Κ. Βελόπουλος σημείωσε: “Το κράτος έχει συνέχεια για το 'Μακεδονικό'. Δεν αποφάσισαν οι πολίτες, αποφάσισε η κυβέρνηση. Άρα, για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει κράτος εν συνέχεια. Θέλουν να τελειώσουμε με το όνομα Μακεδονία και να μην το ξανασυζητήσουμε. Δεύτερον, εγώ να συνεργαστώ με ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός του πήγε και διόρισε την κόρη του στη Goldman Sachs, ξεχάστε το. Τρίτον, να συνεργαστώ με αυτόν που πήγε να με δολοφονήσει πολιτικά, που πήρε τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ και είπε μην ξαναβγάλετε τον Βελόπουλο; Όχι, δεν μπορώ να συναινέσω με ένα κόμμα που έκανε τζαμί στην Αθήνα”.

Τα... "χειρόγραφα του Ιησού"

Όμως τα περίφημα "χειρόγραφα του Ιησού" συνεχίζουν να δημιουργούν μια καρικατούρα πολιτικού, καθώς δήλωσε ότι δεν αποσύρει τη λέξη χειρόγραφο. "Δεν το παίρνω πίσω, εννοώντας ότι με τη λέξη χειρόγραφο εννοώ επιστολή, περγαμηνή που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Αγίου Όρος, όχι ότι την έγραψε ο Ιησούς" σημείωσε χαρακτηριστικά. “Ως ιστορικός - αρχαιολόγος λέω πως πρέπει να πάτε στη Μονή Διονυσίου και να δείτε αν υπάρχουν αυτά τα χειρόγραφα. Είναι χειρόγραφα της Μονής Διονυσίου στο Άγιον Όρος. Χειρόγραφο δεν σημαίνει πως το έγραψα εγώ ο ίδιος. Ως δημοσιογράφος πήγα στη βιβλιοθήκη εκεί, είδα τα χειρόγραφα αυτά μπροστά μου, δεν σημαίνει πως τα έγραψε ο ίδιος. Χειρόγραφα είναι οι περγαμηνές. Δεν σημαίνει πως τα έγραψε ο ίδιος ο Ιησούς. Οι ημιμαθείς το πιστεύουν αυτό, όποιος τα έβλεπε αυτά στην τηλεόραση και πίστευε κάτι τέτοιο είναι ημιμαθής. Να μας έχει καλά η Παναγιά. Πιστεύω, δεν είμαι θρησκόληπτος" πρόσθεσε.

Πάντως, στις εκπομπές του υποστήριζε ότι έχει "επιστολές του Ιησού Χριστού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος, θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολή του ίδιου του Θεού μας"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL