Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Στέλεχος της Ν.Δ. προκαλεί: "Να 'ρθει η Κούνεβα να μου καθαρίσει το σπίτι"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέλεχος της Ν.Δ. προκαλεί: "Να 'ρθει η Κούνεβα να μου καθαρίσει το σπίτι"!

Αλαζονικά και ασυγκράτητα, τα στελέχη της Ν.Δ. δεν μπορούν να κρύψουν τον ρεβανσισμό τους ενόψει των εθνικών εκλογών. Γράφουν μάλιστα και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποχρεώνεται να επιβάλει πειθαρχικές ποινές για τα προσβλητικά σχόλια των στελεχών της Ν.Δ. Η περίπτωση του συντονιστή ετεροδημοτών της Ν.Δ. Κώστα Στεφανίδη με τη χυδαία επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι ενδεικτική για το πως τα στελέχη της Ν.Δ. καταρρίπτουν το δόγμα "σεμνά και ταπεινά" που θέλει να προβάλει η ηγεσία της Ν.Δ.

Ο Κ. Στεφανίδης ανήρτησε χθες στο Twitter την εξής "ερώτηση": "Τώρα που η Κούνεβα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!".

Ευκλ. Τσακαλώτος: "Χαιρεκακία και χυδαιότητα"

Τη "ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση", κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την αποπομπή του Κ. Στεφανίδη από τη Ν.Δ. Και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καυτηρίασε τη Ν.Δ. επισημαίνοντας ότι "δεν είμαστε όλοι το ίδιο". "Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Γι' αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο" έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η ανάρτηση του στελέχους της Ν.Δ. "δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο την άποψη στελεχών της Ν.Δ. για την θέση των εργαζομένων γυναικών". "Είναι σαφές ότι για τη Ν.Δ. και τα στελέχη της μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι γι' αυτούς οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών" τόνισε και πρόσθεσε ότι "η ηγεσία της Ν.Δ., έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους".

Για να μάθουν οι αμνήμονες της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι "η Κ. Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα".

Αρκετές ώρες μετά την κατακραυγή, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε μέσω Twitter τη διαγραφή Στεφανίδη. "Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο συντονιστής ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη Ν.Δ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας" ήταν η ανάρτησή του.

Η εκδικητική μανία

"Παρά τη διαγραφή του Κ. Στεφανίδη, είναι προφανές ότι η Πειραιώς θέλει να μετατρέψει τους χυδαίους σε σεμνούς και ταπεινούς, αλλά η δίψα τους για εκδίκηση τους προδίδει" επισήμανε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το tweet Αυγενάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL