Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Προσχηματικές διαγραφές και "στραβά μάτια", η συνήθης πρακτική της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσχηματικές διαγραφές και "στραβά μάτια", η συνήθης πρακτική της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. κάνει πως τους διαγράφει κι αυτοί χαϊδεύουν το ακροδεξιά ένστικτα των νεοδημοκρατών. Ένα ωραίο στημένο παιχνίδι είναι οι πειθαρχικές ποινές στα στελέχη της Ν.Δ. που παρεκτρέπονται. Η περίπτωση του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου είναι χαρακτηριστική, αλλά δεν είναι η μόνη.

Ο Δ. Καμπόσος είπε ότι "αυτή είναι η μοίρα των προδοτών" για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από ακροδεξιούς και φασίστες στο περιθώριο της εκδηλώσεων για τη γενοκτονία των Ποντίων. Για τη δήλωση αυτή δεν διεγράφη. Διεγράφη για αντισημιτικό σχόλιο που έκανε ύστερα από λίγες μέρες. Όμως και πάλι είχε την άτυπη στήριξη της Ν.Δ. (και κυρίως του υπευθύνου για τον νομό Μάκη Βορίδη), με αποτέλεσμα να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Μάλιστα, ο Μ. Βορίδης γυρνούσε στις συνεστιάσεις της Ν.Δ. και έλεγε ότι ο Δ. Καμπόσος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που έχει τη στήριξη του κόμματος!

"Στραβά μάτια" και καλύψεις

Σε άλλες περιπτώσεις, η ηγεσία Μητσοτάκη έκανε τα "στραβά μάτια" για τους τραμπουκισμούς των στελεχών της. Ο γραμματέας της Β4 ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Σπύρος Αβραμάκος έστελνε -μέσω messenger- στους "γαλάζιους" οπαδούς τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών που θα ψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών παρακινώντας σε άσκηση πίεσης εναντίον τους! Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης τον κάλυψε δηλώνοντας ότι "το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός"!

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Γιάννης Σαντετσίδης επιτέθηκε στον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη επειδή καταδίκασε την επίθεση των τραμπούκων στον Μπουτάρη. Τον χαρακτήρισε "Τούρκο" και "καραγκιόζη", ενώ αποκάλεσε "Μπουτάροφ" τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Και στον Πειραιά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β' Πειραιά Σταμάτης Μέλλος υποστήριξε την επίθεση κατά του Μπουτάρη: "Ας μην λέει μαλακίες ο Μπουτάρης, για να μπορεί να κυκλοφορεί" έγραψε στο Twitter χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός στη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL