Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιλά για "αποδοκιμασία Τσίπρα" - Αυτοπροβάλλεται ως "εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις"... * Η τρίτη θέση, πάνω από το ΚΚΕ και τη Χ.Α., αντιμετωπίζεται στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως άλλοθι για φουλ επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ / Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε και η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιλά για "αποδοκιμασία Τσίπρα" - Αυτοπροβάλλεται ως "εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις"... * Η τρίτη θέση, πάνω από το ΚΚΕ και τη Χ.Α., αντιμετωπίζεται στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως άλλοθι για φουλ επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ / Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε και η Φ. Γεννηματά

Κατάτι μεγαλύτερο από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και περίπου στα ποσοστά της “Ελιάς” των προηγούμενων ευρωεκλογών καταγραφόταν το ποσοστό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έως αργά το βράδυ, με το περίπου 7,8% που καταλάμβανε να είναι αρκετό για να το φέρει στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης της ευρωκάλπης, πάνω από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.

Στην τελική ευθεία για τις χθεσινές εκλογές, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είχε χαμηλώσει τον πήχη, κατεβάζοντάς τον κάτω από το διψήφιο ποσοστό που αρχικά άφηνε να εννοηθεί ότι θα πετύχαινε θέτοντας ως σημείο εκκίνησης το 6,2% των εθνικών εκλογών του 2015. Ενόψει των εθνικών εκλογών, δεδομένου ότι υπήρξε αύξηση, έστω και μικρή, το αποτέλεσμα αυτό δίνει πλέον στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και τα σκεντρικά στελέχη που έχουν επιβάλει τη “γραμμή” της πλήρους επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ με το αίτημα για “στρατηγική και συντριπτική ήττα”, το άλλοθι να συνεχίσουν ή και να εντείνουν ακόμα περισσότερο τα αντιπολιτευτικά πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκράτηση δυνάμεων δηλαδή θα αξιοποιηθεί ως “δικαίωση” προκειμένου να συνεχιστεί το ίδιο αφήγημα των ίσων αποστάσεων, που όμως σε τελική ανάλυση κατατείνει σε μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ.

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη προσπερνούν το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές επιβεβαιώσαν την εδραίωση του διπολισμού μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων και τον κυρίαρχο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο. Αυτό προκειμένου να ισχυρίζονται ότι η Προοδευτική Συμμαχία δεν απέδωσε και ότι άρα η υπόθεση της εκπροσώπησης της πλειοψηφίας του προοδευτικού χώρου έχει τεθεί εν αμφιβόλω και είναι διεκδικούμενος.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, στις δηλώσεις της για το αποτέλεσμα η Φ. Γεννηματά εστίασε στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες ως την “καθαρή λύση για τη χώρα”. Ειδικότερα, ανέφερε ότι “ο ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της Δεξιάς”. Η πρόεδρος του φορέα είπε ότι “το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής και είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα”. “Εξελίξεις που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους φασίστες” πρόσθεσε, ευχαριστώντας “τους αγωνιστές της δημοκρατικής παράταξης που έδωσαν σήμερα αυτή τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής”. Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ηγετικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εξέφραζαν ικανοποίηση και αισιοδοξία, έκαναν λόγο για “σαφή αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ”, πως “επιβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός ήταν και είναι ο καλύτερος χορηγός της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη” και ότι “το Κίνημα Αλλαγής είναι τρίτο κόμμα με νέα και ενισχυμένη δυναμική ενόψει των εθνικών εκλογών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL