Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Απελπισμένη προσπάθεια εξωραϊσμού του Κυρ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απελπισμένη προσπάθεια εξωραϊσμού του Κυρ. Μητσοτάκη

Απεγνωσμένη προσπάθεια να εξωραΐσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της Ν.Δ. καταβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, στον απόηχο της "γαλάζιας" ανησυχίας για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να διορθώσει το... σκορ της επόμενης Κυριακής λέγοντας “Μητσοτάκης - Τσίπρας 1-0”, αλλά απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προς τους συνταξιούχους (ΣΚΑΪ) ότι “το επίδομα θα δίνεται. Αυτό που θα πρέπει να συζητηθεί είναι το πότε θα καταβάλλεται αυτή η βοήθεια που θα προέρχεται από το πλεόνασμα το αναπτυξιακό, όχι από το υστέρημα της κοινωνίας». Ισχυρίστηκε δε ότι “ο μοναδικός λόγος που φέτος πιστώθηκε την άνοιξη ήταν επειδή η κυβέρνηση ήθελε να δώσει χρήματα πέντε ημέρες πριν τις εκλογές”. Έφτασε δε στο σημείο να προτείνει ότι “να νομοθετήσουμε συνολικά ως Βουλή να μην μπορεί να δοθεί κανένα τέτοιο επίδομα και καμία τέτοια παρέμβαση τρεις μήνες πριν από τις εκλογές”!

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. ότι “είμαστε σοβαροί; Στη σημερινή Ευρώπη να μιλά κανείς για αμφισβήτηση κεκτημένων όπως η πενθήμερη και οκτάωρη εργασία!”. Υπενθυμίζεται πως ομοτράπεζός του στο ΕΛΚ καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έχει θεσπίσει δωδεκάωρο ημερήσιας εργασίας. Ο Κ. Μητσοτάκης άλλωστε έχει μιλήσει για “παρωχημένο οκτάωρο”. Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανήλθε στην “καραμέλα” των “fake news για την επταήμερη εργασία”.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να επαναφέρει τον κανόνα 1:5 για τον δημόσιο τομέα επιχειρώντας να πείσει ότι «απολύσεις δεν θα έχουμε, αλλά θα υπάρχει αξιολόγηση παντού”. Δήλωσε δε ότι “θα υπάρχει μια στοχευμένη πολιτική προσλήψεων, όπως ήδη είχε σχεδιαστεί από τότε που ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης”, προσπερνώντας τις χιλιάδες απολύσεις που είχε υπογράψει!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υπογράμμισε ότι “όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο καλύτερα για το πολιτικό σύστημα”, είπε πως “μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια, ακριβώς επειδή είναι κατεπείγον, θα ενταχθεί και η πλήρης κατάργηση του ασύλου”.

Διόρθωση Κουμουτσάκου

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -στο πλαίσιο διαλόγου με τους δημοσιογράφους- είπε πως “όσο και να προσπαθήσετε να εκμαιεύσετε για το ύψος της διαφοράς, δεν πρόκειται να σας απαντήσω”. Oι χρήστες του Τwitter παρατήρησαν δε τον Γιώργο Κουμουτσάκο να κατεβάζει ανάρτηση που ανέγραφε ότι “για τη Ν.Δ. το 3,5% θα είναι αφετηρία πολιτικών εξελίξεων” και να την αντικαθιστά με το... διορθωμένο μήνυμα “όπως είπε ο κ. Τσίπρας το 2014, έτσι και τώρα, το 3,5% είναι αφετηρία πολιτικών εξελίξεων. Η νίκη της Νεας Δημοκρατίας βέβαια θα είναι πολύ μεγαλύτερη”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL