Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μειώνεται η διαφορά στο 3,4% μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μειώνεται ακόμα περισσότερο η ψαλίδα σε δημοσκόπηση της Κάπα Research

Νέα µείωση της απόστασης ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ τρεις ηµέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών δίνει δηµοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε το διήµερο 21-22 Μαΐου και δείχνει τη ΝΔ να προηγείται με μόλις 3,4%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Έθνος», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,4%. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Φερβρουάριο, η διαφορά ήταν στο 4,1%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν Κίνημα Αλλαγής (6,3%) και Χρυσή Αυγή (6,9%), με το ΚΚΕ να βρίσκεται στην Πέμπτη με 5,3%.

Σε ό,τι αφορά τα µικρότερα κόµµατα, η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,9%, το Ποτάµι  2,4%, το ΜέΡΑ25 1,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,7%, η Λαϊκή Ενότητα 1,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 1%, όπως και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Δημιουργία Ξανά.

Οπως προκύπτει από την ίδια δηµοσκόπηση, στην οποία έλαβαν μέρος 1.004 άτομα, το 11,1% των ψηφοφόρων παραµένει αναποφάσιστο, καθώς πολλοί αποφασίζουν ακόµη και όταν βρεθούν µπροστά από την κάλπη. Λευκό ή Άκυρο επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων και 2,1% επιλέγει Άλλο Κόμμα.

Στο ερώτηµα «ποιος είναι ο αρχηγός που θέλουν να ενισχυθεί από τις ευρωεκλογές» το 34% δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και το 30% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 19% απαντά «κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό», το 15% «κανέναν» και το 2% δεν απαντά.

Δείτε όλα τα σχόλια