Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Π. Κόκκαλης: Η μάχη με τον σκοταδισμό δίνεται στις κάλπες, σημαντικό να μειωθεί η αποχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Κόκκαλης: Η μάχη με τον σκοταδισμό δίνεται στις κάλπες, σημαντικό να μειωθεί η αποχή

Η κοινή ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία κινδυνεύουμε να μην είναι ούτε κοινή ούτε δημοκρατία, πρέπει να μειωθεί η αποχή, η μάχη δίνεται στις κάλπες, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Κόκκαλης. Χαρακτήρισε εξάλλου προσβολή προς τον Ολυμπιακό τις παρεμβάσεις Μαρινάκη στην πολιτική.

Ο κ. Κόκκαλης μιλώντας Στο Κόκκινο, αναφερόμενος στην εμπειρία του από την εμπλοκή στον πολιτικό αγώνα για την Ευρωβουλή ξεχώρισε «την γέννηση και το φούντωμα αυτού του ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία … όλοι οι υποψήφιοι είμαστε από πόλη σε πόλη, κάνουμε εκδηλώσεις, κοντά στον κόσμο, που κάθε μέρα ήταν πιο πολύς, πιο αποφασισμένος να στηρίξει την Προοδευτική Συμμαχία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κλιματική κρίση, «που πρώτη φορά τίθεται τόσο συγκεκριμένα στον πολιτικό διάλογο η αντιμετώπισή της … είναι ένα πολιτικό ρεύμα που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο μέλλον … μας αφορά η οικονομία, ο ριζοσπαστικός, προοδευτικός μετασχηματισμός της κοινωνίας, ώστε να πετύχουμε να αλλάξουμε το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας σε 11 χρόνια (σ.τ.σ. αναφέρεται στους στόχους της Ατζέντας 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη). Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας αλλά και πολύ απαραίτητος, ώστε η μετάβαση να γίνει με έναν δίκαιο τρόπο χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω και με μία δημοκρατικότερη κατανομή και διανομή της ενέργειας στην κοινωνία μας. Αυτό συζητήθηκε με πολύ μεγάλη έμφαση και είναι κεντρικό διακύβευμα για την επόμενη Ευρωβουλή». «Εγώ έχω στρατευτεί στην πολιτική αντιμετώπιση της κλιματικής αδράνειας, εδώ και χρόνια … οι 17 παγκόσμιοι στόχοι με ορίζοντα το 2030 είναι μία μάχη που δεν κερδίζεται σε μία ημέρα», όπως τόνισε σε άλλο σημείο.

Παρά τα fake news και την καλλιέργεια πόλωσης στην πολιτική αντιπαράθεση, κατά τον ίδιο, «ο κόσμος έχει μάτια και αυτιά, καταλαβαίνει, ξέρει καλύτερα. Πάντα το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σοφό και σεβαστό από όλους», σχολίασε εξάλλου ο κ. Κόκκαλης.

Αναφέρθηκε εξάλλου ξανά στην εμπλοκή του νυν επικεφαλής του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη στην πολιτική αντιπαράθεση, επαναλαμβάνοντας ότι «ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία δουλειά με την πολιτική … δεν μπορώ παρά να σχολιάσω πολύ αρνητικά και να μην καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να βρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι προσβολή προς τον Ολυμπιακό όλο αυτό που γίνεται».

«Εγώ δεν ζητάω από κανέναν να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ή να “σταυρώσει” εμένα επειδή είναι Ολυμπιακός. Ο καθένας μας έχει και φίλαθλα αισθήματα και πολιτική κρίση», όπως τόνισε.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών, τέλος, είπε γελώντας ότι βλέπει «ντέρμπι και μήπως πάει παράταση και πέναλτι», αλλά στη συνέχεια τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι να πάει ο κόσμος να ψηφίσει, να συμμετέχει στην Δημοκρατία. Γιατί στην κοινή ευρωπαϊκή μας δημοκρατία, κινδυνεύουμε να μην είναι ούτε κοινή ούτε δημοκρατία. Η μάχη ενάντια στον σκοταδισμό δίνεται με την συμμετοχή στις κάλπες και έχει μεγάλη σημασία να μειωθεί η αποχή σε αυτές τις εκλογές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL