Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Βολές του Στ. Θεοδωράκη με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών: / Βολές του Στ. Θεοδωράκη με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών: Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπέκυψαν στο πολιτικό κόστος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές του Στ. Θεοδωράκη με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών: / Βολές του Στ. Θεοδωράκη με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών: Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπέκυψαν στο πολιτικό κόστος

Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και τον Μ. Βέμπερ, αλλά και στον Αλ. Τσίπρα επεφύλασσε ο Στ. Θεοδωράκης με την κεντρική προεκλογική παρέμβασή του, τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προανήγγειλε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει αυτόνομα την πορεία του, ότι είναι “απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ” και πως οι μετεκλογικές συνεργασίες για το κόμμα του εξαρτώνται από την αποδοχή ή όχι της προγραμματικής ατζέντας που θα θέσει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε αισιόδοξος για κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος, λέγοντας ότι οι πολίτες συσπειρώνονται στο Ποτάμι τις τελευταίες ημέρες και πως “οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που μας δίνουν 2,5% με ανώτερη τιμή 3,9%, είναι η αρχή της αντιστροφής”. Είπε ότι “πιστεύει στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή και ότι πρέπει να υπάρξει μια φιλελεύθερη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή κυβέρνηση” προσθέτοντας ότι “έχουμε θέσει πέντε προτεραιότητες για τη συνεργασία μας με κάποιο κυβερνητικό κόμμα. Αυτές θα βάλουμε στο τραπέζι την επομένη των εθνικών εκλογών και με βάση αυτές θα αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε”.

Επιτέθηκε στον Μ. Βέμπερ υπογραμμίζοντας ότι “είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενάντια στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας” και επισήμανε ότι “ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δικαιολογήσει αυτή του την επιλογή”.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι “υπέκυψαν υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους”, ενώ υπερασπίστηκε τη θετική στάση του Ποταμιού λέγοντας ότι για το κόμμα του πρώτα έρχεται το συμφέρον της πατρίδας, της Μακεδονία της βόρειας Ελλάδας και μετά το κομματικό συμφέρον. “Όσα συμβαίνουν τώρα στο Αιγαίο και στην Κύπρο δείχνουν ότι η στάση του Ποταμιού απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σωστή. Ενίσχυσε τους δεσμούς μας με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.” είπε.

“Το ότι κάποια στιγμή ήμασταν σύμμαχοι για να λύσουμε ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκές επιταγές για να επανέλθουν οι κακές επιλογές τους” είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν του έκανε ποτέ πρόταση για συμμετοχή στην Προοδευτική Συμμαχία και το κυβερνητικό σχήμα, στην οποία θα έδινε αρνητική απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL