Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Στ. Παναγιωτίδης: Η κοινωνική πολιτική είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Παναγιωτίδης: Η κοινωνική πολιτική είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας (Video)

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν μία πολύ μεγάλη πληγή και για αυτό γίνονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσει να αποκατασταθεί με κάποια μορφή δήλωσε ο προϊστάμενος του γραφείου κοινωνικών πολιτικών του πρωθυπουργού Σταύρος Παναγιωτίδης.https://www.youtube.com/embed/sSY8xC8EPeE

«Το ΕΚΑΣ όπως έχει πει ο υπουργός Οικονομικών, ήταν μία ήττα της κυβέρνησης διότι δεν κατάφερε να πάρει πίσω την υπογραφή του κυρίου Σαμαρά. Είναι μία πολύ μεγάλη πληγή» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο Στ. Παναγιωτίδης επισήμανε ότι το γραφείο κοινωνικών πολιτικών είναι ένα από τους θεσμοθετημένους συλλογικούς συμβούλους του πρωθυπουργού, παρακολουθώντας και συμβάλλοντας στο κυβερνητικό έργο στους τομείς της παιδείας, υγείας, εργασίας, πολιτισμού, αθλητισμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην 13η σύνταξη, υπογράμμισε ότι δεν είναι μέτρο επιδοματικού χαρακτήρα, μέτρο που δίνεται άπαξ όπως ήταν το «περίφημο μέρισμα του Αντώνη Σαμαρά παραμονή των ευρωεκλογών το 2014. Δόθηκε μέρισμα χωρίς να έχει λήξει η χρονιά, χωρίς να υπάρχουν χρήματα, καθώς ο τότε πρωθυπουργός είχε συνάψει ομολογιακό δάνειο για να το δώσει  και σε συγκεκριμένες κατηγορίες, τους ένστολους, που ήταν πολύ προσβλητικό για τους ίδιους. Μάλλον τους θεωρούσε πελατεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Παναγιωτίδης και συμπλήρωσε: «Θέλουμε όλα αυτά να μείνουν πίσω και η κοινωνική πολιτική να ασκείται με όρους ορθολογικούς και όχι ευκαιριακούς».

Συνεχίζοντας, ο προϊστάμενος του γραφείου κοινωνικών πολιτικών του πρωθυπουργού επισήμανε ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί 400.000 παραπάνω θέσεις εργασίας. «Το τέλος του 2018 μας βρήκε με 14.500 παραπάνω επιχειρήσεις σε σχέση με την αρχή του έτους. Το 65% των νέων θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Καταργήσαμε την ντροπιαστική ρύθμιση του υποκατώτατου μισθού.  Σήμερα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ΑΕΠ που έχει δοθεί ποτέ για την έρευνα, δηλαδή (1,13%), δηλαδή 2 δισ. ευρώ» τόνισε.

Όπως είπε ο Στ. Παναγιωτίδης, η κοινωνική πολιτική έχει αναπτυξιακή διάσταση και έφερε ως παράδειγμα τα 153.000 σχολικά γεύματα την ημέρα που αντιστοιχούν σε50 εκατ. ευρώ, χρήματα που όπως είπε πηγαίνουν σε αγρότες, κτηνοτρόφους, σε εταιρείες catering που προσλαμβάνουν υπαλλήλους.

«Είναι ένα αναπτυξιακό σοκ για αυτόν τον κόσμο. Η κοινωνική πολιτική είναι προϋπόθεση μιας συζήτησης για την ανάπτυξη. Δημιουργεί σε μία κοινωνία ασφάλεια. Μία κοινωνία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να συζητήσει για το τι μοντέλο ανάπτυξης θέλει» τόνισε ο Σταύρος Παναγιωτίδης.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL