Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ηγετική εμφάνιση Μαρινάκη με απειλές και λάσπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηγετική εμφάνιση Μαρινάκη με απειλές και λάσπη

Ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε στην αμιγώς πολιτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο εφοπλιστής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιοκτήτης εφημερίδων, sites και τηλεοπτικού σταθμού Βαγγέλης Μαρινάκης. "Όσο ο διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών κ. Μαρινάκης βλέπει ότι πόνταρε σε κουτσό άλογο μήπως και καθαρίσει τις εκκρεμότητές του, τόσο αγχώνεται και βγαίνει από την κουρτίνα για να δώσει συνεντεύξεις" σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου.

Απειλές - "υπόσχεση"...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον "ψεύτη" και "επικίνδυνο για τον τόπο", ενώ αναπαρήγαγε τα γνωστά fake news για τον δήθεν πλουτισμό του πατέρα και του θείου του Αλ. Τσίπρα στη χούντα. Παρουσίασε ακόμα τον εαυτό του ως θύμα ψευδών για να αλλάξει ατζέντα η κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως ο ισχυρισμός ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ. ειναι "πολύ μεγάλο ψέμα που βολεύει τον πρωθυπουργό".

Αρνήθηκε τις σχέσεις του με τη Ν.Δ. και τα περί χρηματοδότησής του προς το κόμμα της αντιπολίτευσης, πέρα από κάποια δωρεά που έκανε για... κάποια κλιματιστικά. "Ουδέποτε εγώ έχω φιλοξενήσει τον κύριο Μητσοτάκη και, όπως σας είπα, τον έχω δει και ελάχιστες φορές" ανέφερε, ενώ μίλησε για "σκευωρία" τόσο για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor1 όσο και για τα στημένα.

"Επειδή υπάρχουν και πολιτικοί οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα τα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν ‘απειλή’. Είναι μια υπόσχεση" είπε ακόμα.

"Συζητάνε για βρόμικο χρήμα, για χρηματοδότηση Ν.Δ., μόνο και μόνο για να έχουν μια ατζέντα να πάνε στις εκλογές" είπε, ενώ επανέλαβε και τα περί κυβερνητικής παρέμβασης για δανειοδότηση στον Θ. Καλογρίτσα καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ο Τσίπρας ελέγχει... επτά εφημερίδες. Παράλληλα μας ενημέρωσε ότι “Τα Νέα” και το “Βήμα” υπηρετούν τις ιδέες της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς... Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε πως το 2015 ψήφισε Ποτάμι.

Με αιχμές κατά Ν.Δ. απαντά η κυβέρνηση

"Όσο ο διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών κ. Μαρινάκης βλέπει ότι πόνταρε σε κουτσό άλογο μήπως και καθαρίσει τις εκκρεμότητές του, τόσο αγχώνεται και βγαίνει από την κουρτίνα για να δώσει συνεντεύξεις" σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι σε μια αμιγώς πολιτική συνέντευξη, "μηρύκασε όσες ανοησίες είχε συλλαβίσει και πριν από έναν μήνα".

"Ευτυχώς, όμως, μας πληροφόρησε ότι οι ιστορικές εφημερίδες που αγόρασε για να τις κάνει φερέφωνο της Ν.Δ. στηρίζουν την Κεντροαριστερά και ότι ο ίδιος είναι Ποτάμι" υπογραμμίζει το Μαξίμου και προσθέτει: "Εμείς πάντως θα τον ενθαρρύνουμε να δώσει κι άλλες συνεντεύξεις πριν από τις εκλογές. Ως αρχηγός κόμματος, εξάλλου, δικαιούται και διακαναλική. Γιατί όσο βγαίνει τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος πως η οικογένεια Μητσοτάκη στηρίζει και στηρίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα".

Αντιδράσεις εφημερίδων

Αυστηρές αλλά και ειρωνικές ήταν οι αντιδράσεις των εφημερίδων τις οποίες ο Β. Μαρινάκης κατέταξε στην επιρροή Τσίπρα. "Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι πραγματικός εκδότης της ‘Espresso’ είναι ο κ. Τσίπρας. Ένας πραγματικός Σέρλοκ Χόλμς βρίσκεται πλέον κοντά μας. Ο ανταγωνισμός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό. Και ο συγκεκριμένος έχει ανάγκη από μπόλικο ξύρισμα" σχολίασε η εφημερίδα “Espresso”.

"Είναι τιμή μας να μας επιτίθεται ο υπόδικος ‘σωτήρας’ του Τύπου. Κατά δήλωσή του, συλλαβίζει. Μάλλον όμως δεν ξέρει και να διαβάζει. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των Ελλήνων, που καιρό τώρα έχουν καταλάβει το ποιόν του" τονίζει η "Δημοκρατία" καλώντας τον Β. Μαρινάκη "να μιλάει πιο συχνά για να τον απολαμβάνουμε!”. “Ο δημόσιος βίος έχει ανάγκη από πρόσωπα που προσφέρουν γέλιο” καταλήγει.

Ως απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, το "Έθνος" παραθέτει ενδεικτικά "κάποια γραπτά και, βασικά, κάποια πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, τα οποία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του".

Αυστηρή απάντηση Δραγασάκη στη λάσπη

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συκοφαντίες και τα αστήρικτα ψεύδη βρήκαν πεδίο αναπαραγωγής από δημοσιογράφους στα κανάλια και στα social media. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μανώλης Καψής που χαρακτήρισε εκβιαστή τον Γ. Δραγασάκη. "Όταν οι μέτοχοι του Μέγκα πρότειναν απόλυτα συμφέρουσες για τις τράπεζες λύσεις πληρωμής των δόσεων του δανείου, οι τράπεζες αρνούνταν. Γιατί τους εκβίαζε ο Δραγασάκης με τον Μίμη" έγραψε στο Twitter ο πρώην δημοσιογράφος του Mega.

Ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε: "Κύριε Καψή, παρακαλώ να αναφέρετε ποιον εκβίαζα, με ποια ιδιότητα και με ποιον τρόπο. Αλλιώς θα ανακαλέσετε άμεσα ή θα κινηθώ, ως οφείλω, για αποκατάσταση της αλήθειας". Έως το απόγευμα της Παρασκευής ούτε αποδείξεις ούτε ονόματα υπήρξαν από τον Μ. Καψή. Όταν η λάσπη δεν μένει αναπάντητη, το αποτέλεσμα είναι ο διακινητής της λάσπης να εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Ο Γ. ΜΩΡΑΛΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Ο Ν. Μπελαβίλας "πετάει το γάντι" στον Β. Μαρινάκη

"Έχω την εντύπωση ότι απαγορεύει στον Γ. Μώραλη να βγει σε ντιμπέιτ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καλώ εσένα, που είσαι ο δήμαρχος στον Πειραιά, να έρθεις αύριο στο προγραμματισμένο ντιμπέιτ στην ΕΡΤ"

Στο μεταξύ μπορεί ο Β. Μαρινάκης να εμφανίζεται ως πολιτικός ηγέτης στις συνεντεύξεις του, ωστόσο φαίνεται πως ο Γ. Μώραλης, που διεκδικεί ξανά τον Δήμο Πειραιά για τον ίδιο, δεν δέχεται να μπει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Νίκο Μπελαβίλα. Όπως κατήγγειλε χθες από τον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος δήμαρχος της Αριστεράς με τον "Πειραιά για Όλους", ο Γ. Μώραλης ακύρωσε για τρίτη φορά προγραμματισμένο ντιμπέιτ.

"Αύριο το πρωί (σ.σ.: σήμερα) έχουμε ντιμπέιτ στην ΕΡΤ. Το προτείνω στα ίσια, όχι στον ίδιο, άλλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχω την εντύπωση ότι απαγορεύει στον Γ. Μώραλη να βγει σε ντιμπέιτ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καλώ εσένα, που είσαι ο δήμαρχος στον Πειραιά, να έρθεις αύριο στο προγραμματισμένο ντιμπέιτ στην ΕΡΤ. Άσε τον Γιάννη στην ησυχία του, ταλαιπωρείται ήδη πολύ" είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπελαβίλας. Η συνέχεια επί της οθόνης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL