Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Κ. Κούνεβα: Ήταν μία πολύ δυνατή μέρα για τις καθαρίστριες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Κούνεβα: Ήταν μία πολύ δυνατή μέρα για τις καθαρίστριες (Video)

«Ήταν μία πολύ δυνατή μέρα για τους εργαζόμενους αλλά και για μένα. Ο πρωθυπουργός μας δέχτηκε στο γραφείο του, νιώσαμε σαν το σπίτι μας» δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι καθαρίστριες με τον Αλέξη Τσίπρα.https://www.youtube.com/embed/9xytHt2SkQY

«Μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να τοποθετηθούμε όλοι. Αμέσως σκέφτηκε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Άκουσε με μεγάλη συμπόνοια τις γυναίκες, είπε ότι έχουν δίκιο» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Η Κ. Κούνεβα χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας ως τα πρώτα βήματα που χρειάζονται στον κλάδο. «Μέχρι τώρα δεν είχαν δικαίωμα να αρρωστήσουν. Είχαν 15 μέρες το χρόνο αναρρωτική άδεια» επισήμανε και τόνισε ότι ο κλάδος μαστίζεται από καρκίνο.

«Είτε θα έπρεπε να κρύψουν την ασθένειά τους, ή να βρουν αντικαταστάτρια για να πληρώνουν ώστε να κάνουν χημειοθεραπεία. Γυρνάνε ξανά στη δουλειά μετά με τον πόνο και την κούραση που βιώνουν. Δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, δεν έχουν δικαίωμα να θεραπευτούν, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν παιδιά, καθώς δεν έχουν άδεια μητρότητας. Όταν μία καθαρίστρια είναι έγκυος τότε πρέπει να κρύψει την εγκυμοσύνη» ανέφερε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, οι καθαρίστριες πρέπει να γίνουν ορατές. «Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση ώστε να υπάρξει εργασία με δικαιώματα» δήλωσε και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει και στην Ελλάδα, όπως σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικότητα και περιγραφή των καθηκόντων τους.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL