Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Αλ. Χαρίτσης: Πιο νωρίς τα αποτελέσματα των εκλογών, περνάμε σε μία ψηφιοποιημένη φάση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Πιο νωρίς τα αποτελέσματα των εκλογών, περνάμε σε μία ψηφιοποιημένη φάση (Video)

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγονται για πρώτη φορά στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα οδηγήσουν στην ταχύτερη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος επανέλαβε ότι όλα είναι έτοιμα ενόψει των τετραπλών καλπών.https://www.youtube.com/embed/dUrb-8wRKaw

«Περνάμε σε μία νέα πιο ψηφιοποιημένη φάση των εκλογών, τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα από τα νέα συστήματα λίγο πιο γρήγορα απ ’ό,τι είχαμε συνηθίσει Η δουλειά που έχει γίνει δεν αφορά μόνο την ταχύτητα αλλά και την αξιοπιστία του αποτελέσματος που θα ανακοινωθεί» σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί και για την περίπτωση που γίνει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο εκλογικό κέντρο, επισήμανε ότι υπάρχει σχέδιο για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα. Ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι οι επιθέσεις είναι απολύτως καταδικαστέες και τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται ένα κλίμα κινδυνολογίας και αυξημένης ανησυχίας.

«Και στο παρελθόν είχαμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Να διατηρήσουμε όλοι τη ψυχραιμία μας. Οι διωκτικές αρχές πρέπει και θα κάνουν τη δουλειά τους. Οι δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού δείχνουν ότι υπάρχει μία αποφασιστικότητα από τη μεριά του υπουργείου» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα για τις καθαρίστριες

Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι στη σημερινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και με τις εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων των καθαριστριών θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης.

«Το έχω πει κατ’επανάληψη, οι γυναίκες αυτές εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάρουμε μέτρα που θα βοηθήσουν τη βελτίωση των εργασιακών τους συνθηκών. Αυτά τα μέτρα θα τους ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Είναι μία ένδειξη του πώς θέλουμε να συνεχίσουμε στο επόμενο διάστημα, πώς θέλουμε να αποκαταστήσουμε  αδικίες που υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η λύση που δίνουμε είναι μία σειρά από αυξήσεις και επίλυση ζητημάτων που έθεσαν. Δεν υποσχόμαστε θαύματα, βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, θα προχωρήσουμε σιγά σιγά και στην πρόσληψή τους».

«Όλα τα μέτρα είναι μόνιμα και κοστολογημένα»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα για τα περί κινδύνου εκτροχιασμού, ανέφερε ότι ο κ. Τσακαλώτος απάντησε πολύ εύστοχα και σκωπτικά. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που κανείς δεν μπορεί να παίζει. Η κυβέρνηση προσπαθεί στο βαθμό του εφικτού να πάρει μέτρα που ευνοούν τους πολίτες, την κοινωνική πλειοψηφία. Όλα τα μέτρα είναι μόνιμα και κοστολογημένα. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών που αντί να έχουμε μέτρα ελάφρυνσης είχαμε μέτρα δημοσιονομικού περιορισμού που τελικά πλήρωσε η κοινωνία».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL