Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
"Δεν είναι γκάφα, είναι το πρόγραμμά τους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν είναι γκάφα, είναι το πρόγραμμά τους"

“Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρυφή ατζέντα, καθώς δηλώνει επίσημα τη θέση του για επταήμερη εργασία, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και την επιστροφή του κανόνα του 1 προς 5 στο Δημόσιο” δήλωσε στον News 247 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ.

Ο Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για ψεύδη από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως σημείωσε, επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα μετά την «αποκάλυψη του Κ. Μητσοτάκη». “Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες και εντελώς διαφορετικό η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας πως αυτό που είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι η κατάργηση της πενθήμερης εργασίας.

“Αυτό για το οποίο δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης είναι χειρότερο από το 2014, δεσμεύεται για επιστροφή στον Μεσαίωνα και φεουδαρχία, ο άνθρωπος έχει χάσει τον έλεγχο και το μέτρο” υποστήριξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Μάλιστα, απαντώντας στην πρόκληση Μητσοτάκη “να παραιτηθεί ο Τσίπρας στις 26 Μαΐου αφού θα χάσει από τη Ν.Δ.”, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευτεί ότι, εφόσον εκείνος χάσει τις εκλογές της 26ης Μαΐου, “πράγμα το οποίο απ' ό,τι φαίνεται είναι εξαιρετικά πιθανό, τότε δεν θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν.Δ. και θα μείνει μέχρι και τις εθνικές εκλογές, ώστε να πιει ο ίδιος το πικρό ποτήρι της ήττας του”.

Ξηλώνουν κατακτήσεις

Για συνειδητή επιλογή του Κ. Μητσοτάκη “να αποδιαρθρωθεί έτι περαιτέρω ο χώρος των εργασιακών δικαιωμάτων” έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. “Αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, δεν είναι γκάφες. Αν είναι γκάφα, να το πούνε: 'άλλη μια γκάφα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας'. Δεν είναι κακό κάποιος να διδάσκεται από τα λάθη του” υποστήριξε ο Π. Σκουρλέτης.

Όπως επισήμανε, αυτό είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. “και αυτές τις απόψεις δεν τις ακούμε πρώτη φορά από τη Ν.Δ.". “Τριάντα χρόνια ξήλωσαν, μέτρο το μέτρο, εργασιακές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Αυτά δεν είναι fake news. Αυτή είναι η πραγματικότητα" υπογράμμισε.

Ρ. Σβίγκου: "Εφιαλτικό"

“Ωμότητα και κυνισμός Μητσοτάκη. Κατάργηση οκταώρου και θεσμοθέτηση επταήμερης εργασίας. Μεσαίωνας κανονικός” έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου, η οποία, σε συνέντευξή της στην “Greek News”, χαρακτήρισε το πρόγραμμα της Ν.Δ. και το σχέδιο Μητσοτάκη “εφιαλτικό”.

Τα πολυκαταστήματα...

Το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες το ΚΕΦΙΜ παρουσίασε προτάσεις μπροστά στις οποίες το ΔΝΤ “φαίνεται κεντρώο” σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. υιοθέτησε επισήμως το "ωράριο - λάστιχο" με την επταήμερη εργασια και την προτεραιοτητα των επιχειρησιακών  συμβάσεων έναντι των κλαδικών...”.

Επιπλέον επισήμανε μέσω Twitter πως “δηλώνει τώρα ότι δεν εννοεί επταημερη εργασία, αλλά επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά κι έτσι στο μυαλό της είναι η επταήμερη λειτουργία των εμπορικων πολυκαταστημάτων και ο οριστικός θάνατος του εμποράκου και του μικρομάγαζου...".

Πολιτική για τις ελίτ...

“Μη δέσμευση για τη 13η σύνταξη, επταήμερη εργασία και το παιδί από το Περιστέρι που 'θα γίνει ψυκτικός'. Ενώ αυτός από το Κολάμπια έχει γεννηθεί για πρωθυπουργός! Με αυτά που μαρτυράει, δεν θα γίνει ποτέ” ανέφερε στο Twitter ο Δ. Παπαδημούλης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης υπενθύμισε τις κατά καιρούς δημόσιες θέσεις του αρχηγού της Ν.Δ.:  “'Αντίθετη στην ανθρώπινη φύση μια κοινωνία χωρίς ανισότητες' - 'Δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη' - 'Οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς' - 'Να μετατρέψουμε το πενθήμερο σε επταήμερο'. Είναι που δεν κάνει πολιτικές για τις ελίτ” σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL