Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης στις συκοφαντίες: / Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης στις συκοφαντίες: Ώς εδώ με τη λάσπη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης στις συκοφαντίες: / Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης στις συκοφαντίες: Ώς εδώ με τη λάσπη!

Σε ρεσιτάλ συκοφαντίας επιδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο "γαλάζιος" ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης που στον τηλεοπτικό "αέρα" επέμεινε στο fake αφήγημα. Αν και ο συνομιλητής του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης τον προειδοποίησε πως έχει αποκαλυφθεί το ψέμα σχετικά με τη φωτογραφία, επέμενε να κραδαίνει το κινητό του με τη fake φωτογραφία. Ακόμα κι όταν οι δημοσιογράφοι τον διέψευσαν δημόσια και με στοιχεία, με ύφος χιλίων καρδιναλίων επανέλαβε: "Δεν ανακαλώ τίποτε". Με μια ανάρτηση ήξεις αφίξεις χθες το απόγευμα ανέφερε: "Η φωτογραφία στην οποία αναφέρθηκα χθες δεν είναι πραγματική και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη". Επιμένει ωστόσο στην ουσία της συκοφαντίας ότι "η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα είχε πολλά εκατομμύρια κέρδη τη διετία ’71-’73"...

"Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του πρωθυπουργού αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της Ν.Δ., όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη" σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου. Και υπογράμμισε: "Επειδή ο κατήφορος στον οποίο έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έχει και ένα όριο, αναρωτιόμαστε: Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο; Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό; Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;".

Ζ. Τσίπρα: "Ώς εδώ. Τέλος!"

Στην ΕΡΤ παρενέβη η αδερφή του πρωθυπουργού Ζανέτ Τσίπρα. "Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδελφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρώνεται η μνήμη του πατέρα μας για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί" είπε χαρακτηριστικά.

"Εγώ είμαι κόρη, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι η κόρη του, το παιδί του. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί. Μα πάρα πολύ καλά. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω, σας μιλάω ειλικρινά, να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ώς εδώ, τέλος" τόνισε επισημαίνοντας ότι έστω μια δημόσια συγγνώμη θα την κάλυπτε.

Γ. Τσίπρας: "Πολύ μεγάλο ατόπημα Μητσοτάκη"

"Το ατόπημα είναι πολύ μεγάλο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν διορθώνεται με μια απλή συγγνώμη. Είναι εντελώς αστήρικτα όσα λέγονται" υποστήριξε ο Γιώργος Τσίπρας στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας απολύτως ψευδή όσα λέγονται ότι είχαν την εταιρεία Σκαπανέας και "ανέκδοτο ότι έπαιρναν δουλειές μέσα στη χούντα".

Όπως εξήγησε ο Γ. Τσίπρας, πρώτος το είχε αναφέρει ο Β. Λεβέντης, μετά ο Γ. Καρατζαφέρης αλλά και ο Στ. Θεοδωράκης, με το θέμα να "επανέρχεται κατά καιρούς για να ‘χτυπήσουν’ τον πρωθυπουργό". Μιλώντας για τη ζωή των γονιών του ίδιου και του Αλ. Τσίπρα, τόνισε ότι αναγκάστηκαν αρκετό καιρό πριν πέσει η χούντα να φύγουν στο εξωτερικό ακριβώς γιατί δεν είχαν δουλειά, χαρακτηρίζοντας "αθλιότητα" να κατηγορούνται δύο άνθρωποι που είχαν αντιστασιακή δράση μέσα στη χούντα.

Το αρχείο της Ασφάλειας επιβεβαιώνει την ανάρτηση Τσίπρα

Σύμφωνα μάλιστα με τα αρχεία της Ασφάλειας που δημοσίευσε χθες η "Εφ.Συν." σε πολυσέλιδη αναφορά της Διοίκησης Χωροφυλακής Ηρακλείου Κρήτης επιβεβαιώνονται πλήρως όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός σχετικά με την αντιδικτατορική δράση του Παύλου όσο και του Ηρακλή Τσίπρα κατά την διάρκεια της χούντας στο Ηράκλειο. Φιλοξενεί ακόμη μια πολύτιμη μαρτυρία που καταρρίπτει το αφήγημα πως ο Ηρακλής Τσίπρας έπαιξε ρόλο "Δούρειου Ίππου" για την εξάρθρωση από τη χούντα της αντιστασιακής οργάνωσης ΔΕΚΑ. Πρόκειται για τη μαρτυρία της παλαίμαχης αγωνίστριας της Αντίστασης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΔΑ, Δέσποινας Σκαλοχωρίτου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η ίδια βοήθησε, με προτροπή Ηλιού, τον Ηρακλή Τσίπρα στο Ηράκλειο να μπει στη δημοπρασία για την Εθνική Οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου "την προπαραμονή της δημοπρασίας, πολύ πριν από τη χούντα, γιατί στη χούντα έφυγε" καθώς λόγω των φρονημάτων του η κυβέρνηση του είχε αφαιρέσει έργο που είχε αναλάβει.

Διαψεύδει και η Σκαπανέας ΑΤΕ

Με ανάρτηση στο Facebook, η τεχνική εταιρεία Σκαπανέας ΑΤΕ διαψεύδει ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού είχε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της. "Επειδή, όπως αναφέρει και το άρθρο αυτό (σ.σ.: η ανάρτηση του πρωθυπουργού), έγινε κάποια στιγμή η αστήρικτη σύνδεση του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σκαπανέα, το παραθέτουμε στη σελίδα μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε πάλι ότι αυτό δεν ισχύει" τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Αποστάσεις Λεβέντη - Ιωαννίδη

Μιλώντας στη Βουλή ο Β. Λεβέντης, τον οποίο επικαλέστηκαν βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και ο Α. Γεωργιάδης, δεν επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, λέγοντας πως ο πατέρας Τσίπρα δεν αποκάλυπτε τις πολιτικές πεποιθήσεις του. "Όλοι χαΐδευαν τη χούντα όταν έπαιρναν τότε δουλειές, όπως και σήμερα τις κυβερνήσεις" είπε.

Με νέα του δήλωση, ο Φοίβος Ιωαννίδης, πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της ΔΕΚΑ στη δικτατορία, είπε για τον Ηρακλή Τσίπρα πως συμμετείχε στη δράση της οργάνωσης στην Κρήτη, διέφυγε τη σύλληψη, απέκτησε ρόλο στον Παναθηναϊκό, καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης στη φυλακή. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι ο Παύλος Τσίπρας είχε συλληφθεί. Στη συνέχεια, υποστηρίζει, ανέλαβαν δημόσια έργα στην Κρήτη. "Τα άλλα που λέγονται και γράφονται είναι ωραιοποιήσεις ή υπερβολές" τονίζει.

Αποστάσεις Μεϊμαράκη: "Μείζον λάθος"

Μετά τις διακριτικές αποστάσεις που έλαβαν οι Νίκος Δένδιας και Ντόρα Μπακογιάννη από τη "γαλάζια" επιχείρηση λάσπης κατά του πρωθυπουργού, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με εμφατικό τρόπο δήλωσε προχθές πως «αν το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη του εισηγείται όξυνση του πολιτικού κλίματος, εγώ το θεωρώ μείζον λάθος»!

Δεν πέρασε απαρατήρητη η υπόσχεση του επικεφαλής του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου ότι «αυτά θα τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές” θεωρώντας ότι “σε ώρα μάχης δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες συζητήσεις”. Σημείωσε δε ότι “σε ώρα μάχης απαγορεύεται η όποια συζήτηση η οποία μπορεί να παρερμηνευθεί». Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε με νόημα ότι «με τις κραυγές ο κόσμος απομακρύνεται» και υποστήριξε ότι “έπρεπε να διατηρήσει το κόμμα ήπιους τόνους και να επικεντρωθεί στην ανάδειξη προγραμματικών θέσεων”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL