Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αμετανόητος δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμετανόητος δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης...

Όταν ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε προχθές στη Βουλή "Στέφανο Χίο της πολιτικής" τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μάλλον ούτε ο ίδιος θα περίμενε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του να δικαιώσουν αυτή τη φράση τόσο άμεσα. Λίγοι θα περίμεναν η Ν.Δ. να πολιτευτεί με λογική "Μακελειού" και "Ελεύθερης Ώρας" προκειμένου η συζήτηση για τα πραγματικά ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών να εκτραπεί.

Ενθουσιάστηκε το "Μακελειό" με τον Μητσοτάκη

Η αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. στην ακροδεξιά συκοφαντία για τον δήθεν πλουτισμό του Παύλου Τσίπρα, αείμνηστου πατέρα του πρωθυπουργού, επί χούντας υιοθετήθηκε ακόμη και χθες από στελέχη του κόμματός του και φυσικά τα έντυπα, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα sites που στηρίζουν τη Ν.Δ. Ενδεικτικό του ηθικού ξεπεσμού και του κιτρινισμού της Πειραιώς είναι το πανηγυρικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του "Μακελειού": "Στη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‘νομιμοποίησε’ πρώτον τα ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Μακελειό’ για την οικογένεια του Τσίπρα αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί" σημείωνε χθες η συνωμοσιολογική ακροδεξιά εφημερίδα.

Επιμονή στην αθλιότητα

Ούτε τα συγχαρητήρια του "Μακελειού" πτόησαν όμως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επανήλθε χθες από το διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δηλώνοντας αμετανόητος για τα όσα συκοφαντικά είπε στη Βουλή για τον Αλ. Τσίπρα και την οικογένειά του. "Δεν μετανιώνω για όσα είπα στον Τσίπρα. Επέλεξα να απαντήσω, οι τοποθετήσεις μου και η κριτική μου ήταν πολιτικές" είπε, υποστηρίζοντας ότι "δεν μπορεί να στέκεται κάποιος αδιάφορα σε ζητήματα ηθικής στην πολιτική". Τις ίδιες αθλιότητες επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη Άδωνις Γεωργιάδης, καταλήγοντας μάλιστα πως "αν χρειαζόσασταν την ψήφο του Παττακού για να παραμείνετε στην εξουσία, θα την παίρνατε".

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης επέλεξε από την πλευρά του να σχολιάσει τη δημοσίευση του Αλ. Τσίπρα υιοθετώντας τα fake news και τα ακροδεξιά hoaxes για να υμνήσει τον πρώην πρωθυπουργό και πατέρα του Κ. Μητσοτάκη. "Είναι όντως αθλιότητα να κατηγορείς έναν άνθρωπο που φυλακίστηκε, εξορίστηκε και αφιέρωσε τη ζωή του για τη δημοκρατία και την Ελλάδα, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" έγραψε στο Twitter.

Χωρίς αναστολές

"Η πολιτική επιλογή την οποία κάνει ο κύριος Μητσοτάκης όχι απλώς ευνοεί την Ακροδεξιά, στην πραγματικότητα μετατρέπει τον ίδιο σε ακροδεξιό" ανέφερε στο Κανάλι της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Όπως σημείωσε μάλιστα, δεν έχει υπάρξει αρχηγός κόμματος πλην της Χρυσής Αυγής που έχει κάνει τέτοιου είδους ομιλία στη Βουλή. "Χωρίς καμία πολιτική ή ηθική αναστολή, επέλεξε με προσωπικές αναφορές, με παραπολιτική και απευθείας ad hominem επιθέσεις στον πρωθυπουργό να ρίξει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης πιο χαμηλά από ποτέ ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις" είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει αρχηγός οποιουδήποτε ελληνικού κόμματος, εξαιρώντας βεβαίως τη Χ.Α., που να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία στη Βουλή" σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατρέψει το κόμμα του σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα και να εκτροχιάσει τη συζήτηση "ώστε να μην συζητηθούν τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της επόμενης περιόδου".

Ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ένταση δεν προκλήθηκε και από τις δύο πλευρές, όπως γράφτηκε και σχολιάστηκε. "Εδώ δεν έχουμε μια επιλογή ακραίας πόλωσης, η οποία είναι αμοιβαία ή αφορά αμφότερους τους πολιτικούς αρχηγούς" υποστήριξε. Υπογράμμισε δε σχετικά με τον κύριο Μητσοτάκη ότι “δεν ξέρω, ενδεχομένως του έχουν πει οι πολιτικοί του σύμβουλοι ότι με αυτό τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη συσπείρωση, έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί και να κερδίσει κάτι; Δεν ξέρω ειλικρινά τον λόγο για τον οποίο το κάνει". "Ωστόσο", πρόσθεσε, "δείχνει το γεγονός ότι δεν έχει απολύτως κανένα πολιτικό βάθος, αλλά και την ίδια στιγμή δεν έχει και καμία αναστολή, πολιτική ή ηθική, να ρίξει το επίπεδο στα Τάρταρα προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις".

"Δεν θα ακολουθήσουμε τη Ν.Δ. στην προσπάθεια εκφυλισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα επιμείνουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν την ελληνική κοινωνία" ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL