Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Το όραμά μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Το όραμά μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης"

Τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρεια Ξάνθης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Θράκης. "Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τα βήματα που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση προβλημάτων των Ρομά, λέγοντας πως θα υπάρξει και συνέχεια.

"Το όραμά μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης" επισήμανε χαρακτηρίζοντας τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρεια Ξάνθης, "παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης". Όπως υπογράμμισε, είναι να χωριό όπου κατοικούν δίπλα - δίπλα "Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς". "Κι αυτό", τόνισε, "είναι ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας".

"Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων, οι ξενοφοβικές και οι ρατσιστικές συμπεριφορές. "Κυρίως, όμως, πρέπει εμείς που έχουμε την ευθύνη της πολιτείας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες είτε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό" πρόσθεσε.

Ο Αλ.Τσίπρας περιόδευσε στον οικισμό μαζί με τη Ρομά υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζαμπάζη και τη μουσουλμάνα, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή Ουφούκ Μουσταφά, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη, Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ρομά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL