Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ύβρεις Μητσοτάκη κατά Θεοχαρόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύβρεις Μητσοτάκη κατά Θεοχαρόπουλου

Απρόκλητη επίθεση στον νέο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο έκανε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς διαπίστωσε ότι αυξάνεται η κοινοβουλευτική δύναμη της πλειοψηφίας.

Οι αριστεροί αυτή την περίοδο συμμαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, του απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δίνοντας το στίγμα της πολιτικής περιόδου. Ενδεικτικό του ότι ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε χθες για τις ανάγκες της τηλεόρασης ήταν το ότι απευθύνθηκε στον Θ. Θεοχαρόπουλο σε β πληθυντικό, λες και ήταν παρών στη συνεδρίαση, ενώ ο υπουργός Τουρισμού δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια!

"Ο Θ. Θεοχαρόπουλος δεν ήταν δεξιός ούτε μέλος του κόμματος του Καρατζαφέρη όπως οι δικοί σας βουλευτές. Ήταν αριστερός και είμαστε σε μία φάση που οι αριστερές δυνάμεις επανασυσπειρώνονται και συμμαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανησυχούν από των κίνδυνο των δικών σας πολιτικών και απόψεων" τόνισε ο Γ. Δρασγασάκης.

Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει να ειρωνευτεί αναφερόμενος στον Θ. Θεοχαρόπουλο δίνοντας συγχαρητήρια για την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Τουρισμού. "Σας εύχομαι να απολαύσετε τις λίγες εβδομάδες που θα μείνετε στο πόστο σας. Χαρείτε το, γιατί για να φτάσατε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου κόμματος. Είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει" είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. "Συγχαρητήρια και στον Αλ. Τσίπρα για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας. Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου" κατάληξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι τον λόγο ζήτησε για να σχολιάσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παρασκευόπουλος, αλλά ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, εφαρμόζοντας τον κανονισμό, δεν του τον έδωσε.

Απάντηση Θεοχαρόπουλου

Ο Θ . Θεοχαρόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή». Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Open, σχολίασε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωταθλητής των μετεγγραφών με πέντε βουλευτές από άλλα κόμματα, μετέτρεψε τη δεξιά πολυκατοικία σε ξενοδοχείο εν αναμονή υπουργών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL