Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Έργο πνοής για την Κρήτη ο Βόρειος Οδικός Άξονας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έργο πνοής για την Κρήτη ο Βόρειος Οδικός Άξονας

Ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση ενός οράματος δεκαετιών ήρθαν χθες οι κάτοικοι της Κρήτης με τα επίσημα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό του νέου οδικού τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ) Γούβες - Χερσόνησος.

"Ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη, και εξήγησε: "Μιλάμε για δυο κομμάτια που έχουν δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά το Καστέλι Κισσάμου - Χερσόνησος και το Χερσόνησος - Νεάπολη (το ένα με σύμβαση παραχώρησης και το άλλο με ΣΔΙΤ). Στον δρόμο αυτόν, είναι σημαντικό ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης".

Επισήμανε μάλιστα ότι για το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο επίσης έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, τονίζοντας ότι ήταν στοίχημα που κερδήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία πριν από τον Μάιο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τους Χρ. Σπίρτζη, Π. Πολάκη, Γ. Σταθάκη και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Σπ. Δανέλλη, Θ. Δουλουμπέκη και Μ. Σπουρδαλάκη, επιθεώρησε την πορεία των εργασιών στο οδικό έργο Ηρακλείου - Μεσσαράς. Ένα από τα έργα που, όπως παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας, "είχαν βαλτώσει στη χώρα". "Προκαλεί απορία πώς ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει τόσα χρόνια και εμείς με έναν ‘μαγικό’ τρόπο καταφέραμε να το ξεβαλτώσουμε" είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ρώτησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για τον λόγο των καθυστερήσεων, με τον Στ. Αρναουτάκη να σημειώνει ότι, εάν για το έργο είχε αρμοδιότητα η Περιφέρεια, "αυτό θα είχε ολοκληρωθεί πριν χρειαστεί να βαλτώσει επί χρόνια, μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες".

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι τα αναπτυξιακά έργα που έχει άμεση ανάγκη η Κρήτη "επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις", δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των έργων στον ΒΟΑΚ. "Το μεγάλο όραμα είναι να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, διότι μετά και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι η Κρήτη αναβαθμίζεται" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλαπλασιασμός αφίξεων

Όπως τόνισε, στο υπάρχον αεροδρόμιο κάθε χρόνο έχουμε πάνω από 8 εκατ. επιβάτες εκτιμώντας ότι με το νέο αεροδρόμιο "που θα είναι πιο σύγχρονο και θα προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη οι αφίξεις θα πολλαπλασιαστούν".

"Άρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα όραμα δεκαετιών, δρομολογείται σιγά - σιγά και πιστεύουμε ότι την επόμενη πενταετία θα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης" τόνισε ο πρωθυπουργός, που ανανέωσε το ραντεβού του πριν από τις ευρωεκλογές στο Ηράκλειο.

Εγκαίνια του φράγματος Αποσελέμη

Στη συνέχεια εγκαινίασε το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του φράγματος Αποσελέμη. Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλ. Τσίπρα οι κάτοικοι στις Αρχάνες, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, ενώ του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL