Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Δηκτική απάντηση Μαξίμου: / Δηκτική απάντηση Μαξίμου: Σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ ο Κ. Μητσοτάκης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δηκτική απάντηση Μαξίμου: / Δηκτική απάντηση Μαξίμου: Σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ ο Κ. Μητσοτάκης...

Ο Κ. Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο του 2018, στη ΔΕΘ, είχε εντάξει στο πρόγραμμα της Ν.Δ. τη μείωση του αφορολόγητου

Τον εαυτό του επιχείρησε να διαψεύσει για ακόμη μια φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης. Μετά το φιάσκο με τη μείωση των συντάξεων, σειρά είχε χθες το θέμα του αφορολόγητου, καθώς εμφανίστηκε με... έτοιμη τροπολογία για τη μη μείωσή του!

Ωστόσο, είναι ο ίδιος που τον Σεπτέμβριο του 2018, καταθέτοντας στη ΔΕΘ το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είχε εντάξει σε αυτό τη μείωση του αφορολόγητου. Θεωρώντας μάλιστα δεδομένη την εφαρμογή του μέτρου, είχε αντιπροτείνει ως αντισταθμιστικό μέτρο "τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, για να απαλυνθεί ο πόνος της μείωσης του αφορολόγητου από την 1η.1.2020"! (16.9.2018).

Χθες στον ΑΝΤ1 επιχείρησε να απαντήσει -κάνοντας μια μεγαλοπρεπή "κωλοτούμπα"- στην πρόσφατη εξαγγελία - δέσμευση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ότι "το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ". Και εμφανίστηκε να... προκαλεί τον πρωθυπουργό να προσυπογράψει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία!

Μαζεύει τις δηλώσεις του...

"Ο κ. Μητσοτάκης που είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η Ν.Δ. έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, όπου δεσμεύθηκε για τη διατήρησή του, έσπευσε να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργησή του" σημείωσε αρχικά το Μαξίμου, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα...».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει:

"Για μία ακόμη φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει. Όπως με το 'δώρο Χριστουγέννων', το 'ξεπερασμένο 8ωρο' και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα...

Κατά τα λοιπά, επέλεξε την Εργατική Πρωτομαγιά για πει χωρίς ντροπή στους εργαζόμενους πως:

* Η μαύρη εργασία αποτελεί επιλογή των εργαζομένων και όχι παρανομία των εργοδοτών

* Επιμένει στο ασφαλιστικό Πινοσέτ για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ. Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξε τη χώρα από το ΔΝΤ οριστικά και ο ελληνικός λαός θα την απαλλάξει και από τον κ. Μητσοτάκη" καταλήγει η ανακοίνωση.

Βολές και από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Επικριτικό για τη συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολίασε μέσω άτυπης ενημέρωσής του.

Όπως αναφέρει, «όταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση της μείωσης αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα... Την Πρωτομαγιά το θυμηθήκατε» και προσθέτει: «Και με την ευκαιρία, επειδή τα θέματα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα σας, είναι στη διάθεσή σας και οι υπόλοιπες σχετικές παρεμβάσεις μας που τυχόν σας έχουν διαφύγει και μελλοντικά μπορεί να τις επαναφέρετε ως δικές σας».

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι έχει έτοιμη την τροπολογία για μη μείωση του αφορολόγητου: «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Aν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω πλάτη» ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL