Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Ο Μητσοτάκης λογόκρινε και τον Βέμπερ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης λογόκρινε και τον Βέμπερ!

Σε καθημερινή πρακτική εξελίσσονται για τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. η ανερυθρίαστη "κοπτοραπτική", η παραποίηση, η λογοκρισία ή ακόμα και η εφεύρεση λεγομένων προκειμένου να εξυπηρετούνται οι θέσεις του.

Μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και το επικοινωνιακό επιτελείο του υπέπεσαν όχι σε ένα ούτε σε δύο, αλλά σε τρία σοβαρά παραπτώματα αλλοίωσης της πραγματικότητας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτή καταγράφεται ερήμην των δικών τους προσπαθειών. Τελευταίο θύμα της Ν.Δ. αυτή τη φορά, ο ίδιος ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Είχε προηγηθεί το δελτίο Τύπου για έναν ανύπαρκτο διάλογο μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του πωλητή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", ο οποίος αναγκάστηκε να διαψεύσει δημόσια τον πρόεδρο της ΝΔ. Αλλά και η σκανδαλώδης απόπειρά του να αξιοποιήσει ως "κομπάρσους" σε προεκλογικό σποτ επιφανείς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου, αναγκάζοντας ανθρώπους όπως τους Στ. Ξαρχάκο, Χρ. Νικολόπουλο, Φ. Δεληβοριά να τον "αδειάσουν" ευθέως παραθέτοντας απλώς την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Βέμπερ υπέστη και λογοκρισία και παραποίηση στην αναφορά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την επίσκεψή του με τον Κ. Μητσοτάκη στη Νεμέα. Κι αυτό διότι οι δηλώσεις του συντηρητικού διεκδικητή της προεδρίας της Κομισιόν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το υστερικό και ακραίο αφήγημα που υιοθέτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού.

Τι είπε ο Μ. Βέμπερ; Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ, της "Αυγής", του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, της "Καθημερινής", της "Ναυτεμπορικής" και άλλων, ο συντηρητικός Ευρωπαίος όταν ρωτήθηκε για το θέμα σημείωσε αυτολεξεί ότι "η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών" και πως όμως "σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα".

Ωστόσο, εάν οι πολίτες επαφίονταν στα "ενημερωτικά" σημειώματα και τα δελτία Τύπου της Πειραιώς για να ενημερωθούν ως προς το τι διημείφθη στη Νεμέα επί του θέματος, όχι μόνο δεν θα διάβαζαν έστω τη μισή αλήθεια, αλλά κι αυτή θα τη διάβαζαν παραποιημένη.

Τι έγραψε λοιπόν το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. στο επίσημο "ενημερωτικό σημείωμά" του; "Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση του κ. Βέμπερ σε ερώτημα που του τέθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει 'να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανησυχίες και τα συναισθήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης' αναφερόμενος ουσιαστικά σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα".

Δηλαδή η Ν.Δ. και απέκρυψε την αναφορά Βέμπερ για την Ευρώπη που καλωσορίζει τη συμφωνία και αλλοίωσε το δεύτερο σκέλος με δραματοποιημένο τρόπο, αποδίδοντας την "εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα" ως "ανησυχίες" και "συναισθήματα" των πολιτών της βόρειας Ελλάδας, θέλοντας έτσι να συντηρήσει την εικόνα περί μεγάλου πολιτικού κόστους του ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους της βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον, όχι μόνο έκανε λόγο για "ιδιαίτερο ενδιαφέρον" που είχε μια "πετσοκομμένη" και παραποιημένη απάντηση, αλλά θέλησε και να προβάλει τη συγκεκριμένη απόδοση που έκανε στα λεγόμενα του Μ. Βέμπερ, χρησιμοποιώντας τη φράση που ποτέ δεν είπε ως πηχυαίο μεσότιτλο (Βέμπερ: "Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία").

ΣΥΡΙΖΑ: "Απομονωμένη πανευρωπαϊκά, γελοιοποιείται"

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τη λογοκρισία της δήλωσης του Μ. Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι με τη δήλωσή του εξέφρασε ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ, στο οποίο και ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση. "Εάν η Ν.Δ. έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες, γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης" τόνισε.

Ποτάμι: "Εκθέτει τη Ν.Δ."

Για λογοκρισία μίλησε η εκπρόσωπος του Ποταμιού Κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας πως "είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στη συμφωνία απέχει πολύ από το 'έγκλημα' και 'προδοσία' που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL