Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Γεννηματά: "Θα τα πούμε στη Βουλή"...

Η επιλεκτική ευαισθησία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. βλέπει... "επιχείρηση 'πόλωση'", όπου... "το ένα χέρι νίβει το άλλο"!

Με τη φράση "θα τα πούμε στη Βουλή", η Φ. Γεννηματά σχολίασε την πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, που ήρθαν ως απόρροια της δήλωσης Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στ. Κυμπουρόπουλο, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο για τον αναπληρωτή υπουργό όσο και για τον πρωθυπουργό παίρνοντας μέρος σε ένα αντιπολιτευτικό παιχνίδι στο οποίο περίσσεψε η υποκρισία.

Κι αυτό διότι η ευαισθησία που επέδειξε και η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μόνο όψιμη και επιλεκτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δεδομένου ότι στην πρόσφατη περίπτωση Γρηγοράκου κατά Κουρουμπλή, τον περασμένο Αύγουστο, επέλεξε να κάνει ότι "δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει" και δεν καταδίκασε ποτέ τις απαράδεκτες αναφορές του βουλευτή της ότι ο τότε υπουργός Ναυτιλίας δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του (αυτοψία στον Σαρωνικό) λόγω της τυφλότητάς του. Ο Λ. Γρηγοράκος όχι μόνο δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε, ενώ η Φ. Γεννηματά δεν καταδίκασε ποτέ τις δηλώσεις του, αψηφώντας μάλιστα και τις σχετικές εκκλήσεις που της είχε απευθύνει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών.

Παρ' όλα αυτά, η Φ. Γεννηματά με μεγάλη ευκολία χθες δήλωσε ότι "δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα"και ότι μπορεί να προέρχεται "όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες...". Ως προς τον διαξιφισμό Τσίπρα - Μητσοτάκη, είπε ότι "δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Είναι φανερό ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά" και ότι ο πρωθυπουργός "ταύτισε το σύνολο των υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός του με τον Πολάκη". Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη πως επιδιώκει την πόλωση σε "συνεργασία" με τον Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι "στην επιχείρηση 'πόλωση', το ένα χέρι νίβει το άλλο".

Ν. ΛΙΟΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο