Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Άξιος ως αντιΣΥΡΙΖΑ ο Βέμπερ, κατά τον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άξιος ως αντιΣΥΡΙΖΑ ο Βέμπερ, κατά τον Μητσοτάκη

“Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι κυρίως διμερές και όχι ευρωπαϊκό» ισχυρίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης (στο πλαίσιο της κοινής επίσκεψής του με τον Γερμανό Χριστιανοκοινωνιστή Μ. Βέμπερ στη Νεμέα) κι ενώ ο πρωθυπουργός είχε προτάξει τη “διεθνοποίηση του ζητήματος” κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση που αφορούσε την έγκριση του σχετικού ψηφίσματος!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν, κάλυψε πλήρως τον Μ. Βέμπερ για τις ανθελληνικές δηλώσεις του το 2015 επισημαίνοντας ότι “είναι ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον Μάνφρεντ ως αντίπαλο της Ελλάδας γιατί αντιτάχθηκε στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που μας κόστισε 100 δισ. ευρώ”.

Ισχυρίστηκε δε ότι “ο φίλος Μάνφρεντ στάθηκε απέναντι στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που θα έβγαζαν την Ελλάδα εκτός Ε.Ε.” και “γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα”...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε στο ίδιο τροπάριο λέγοντας πως “όσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια λέει ότι ο Μάνφρεντ τάσσεται υπέρ της προστασίας και στήριξης των ελληνικών συνόρων με την εγγύηση της Ε.Ε.”. Νωρίτερα ο Μ. Βέμπερ απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη επιμερισμού των ευθυνών της Ε.Ε. σε σχέση με την προσφυγική κρίση περιοριζόμενος να επισημάνει ότι "η ομπρέλα της Frontex θα ανοίξει ακόμη περισσότερο".

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέσυρε την γνωστή καραμέλα ότι ο Μ. Βέμπερ “στηρίζει την προοπτική μείωσης των δυσβάστακτων πλεονασμάτων που μας δέσμευσε η κυβέρνηση» παρά το γεγονός ότι στην ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν δεν έκανε σχετική νύξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να “φωτογραφίσει” τις διαθέσεις της Ν.Δ. έναντι των κοινωνικών επιδομάτων επισημαίνοντας ότι “η επόμενη κυβέρνηση θα στηρίξει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη”. Παρ’ όλα αυτά, προεξόφλησε ότι “στον μήνα που μεσολαβεί έως τις ευρωεκλογές, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χειρότερη. Θα ακουστούν χειρότερα ψέματα”...

“Η Ευρώπη καλωσορίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών”

Νωρίτερα ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν οι αποστάσεις που έλαβε ο Μ. Βέμπερ από τη στάση της Ν.Δ. στο "μακεδονικό" ζήτημα καθώς επεσήμανε από τη Νεμέα ότι «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών”. Περιορίστηκε δε να προσθέσει ότι σέβεται “τη συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα». «Σε μια οικογένεια πάντα υπάρχουν συζητήσεις και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις μας για το Σκοπιανό” ήταν η αμήχανη παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: “Δείξε μου τον φίλο σου”

“Ο κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον ομοϊδεάτη του κ. Βέμπερ, έδειξε ποιο είναι το όραμά του για την Ελλάδα και την Ευρώπη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν «σε κάθε κρίσιμη στιγμή δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς”.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι πρόκειται για “τον πολιτικό που μιλούσε απαξιωτικά για τους τεμπέληδες του Νότου, υποστήριζε φανατικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και από τη Συνθήκη Σένγκεν, τον άνθρωπο που επεδίωκε να μην μειωθεί το χρέος, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, να περικοπούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη συνοχή και την ΚΑΠ". "Αυτός είναι ο κ. Βέμπερ, αυτός είναι ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη. Δείξε μου τον φίλο σου» καταλήγει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL