Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Προσχεδιασμένη φυγομαχία Μητσοτάκη από το ντιμπέιτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσχεδιασμένη φυγομαχία Μητσοτάκη από το ντιμπέιτ

Φυγομαχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό ενόψει ευρωεκλογών, στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας που προανήγγειλε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Η Σοφία Ζαχαράκη είχε προαναγγείλει άλλωστε πως “όταν προκηρύξει εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, θα πάμε σε όσα ντιμπέιτ θέλει. Μόνο σε εθνικές εκλογές ". Σε διαφορετικό κύματος ωστόσο κινήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι “είμαι υπέρ του ντιμπέιτ, από κει και πέρα δεν μπορώ να πω τι σκέφτεται ο κ. Μητσοτάκης”.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., επιχειρώντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, σημείωσε (Νews 247) ότι “ευκαιρίες για ντιμπέητ δίνονται πάρα πολλές” καθώς “έχει κληθεί ο πρωθυπουργός σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις στη Βουλή που αφορούν σημαντικά θέματα και δεν έχει εμφανιστεί”. Η Σοφία Ζαχαράκη περιορίστηκε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι “αρνείται να μιλήσει για ουσιώδη ζητήματα, όπως το προσφυγικό / μεταναστευτικό, και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Πρόκειται για ζητήματα που έχει θέσει η Ν.Δ. και συνήθως ο κ. Τσίπρας κωφεύει”. Σε ανάλογο πνεύμα, πρόσθεσε ότι “έχουμε και τα καθημερινά ντιμπέιτ με τους πολίτες ανά την Ελλάδα στις περιοδείες”...

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προχθεσινής ομιλίας του στο ΣΕΦ, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς σημειώσεις, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα».

Ωστόσο, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης (ΕΡΤ1) ζήτησε να “γίνει ντιμπέιτ, αλλά να γίνει πραγματικό ντιμπέιτ, ας είναι και οι δυό τους, ας είναι και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί”. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την ανάγκη απευθείας διαλόγου και όχι “να έχουμε την ερώτηση και κάθε αρχηγός να λέει το ποίημά του”...

Τα πραγματικά διλήμματα

"Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη, με περίσσιο θράσος, να λέει ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να τα λέει αυτά σε μια χώρα που μόλις τώρα βγήκε από τα Μνημόνια και ξέρουμε ότι μία από τις αιτίες που μας έριξαν σε αυτά ήταν τα πραγματικά σκάνδαλα, που πίσω τους είχαν ένα στέλεχος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόκληση" είχε πει νωρίτερα στον ρ/σ Στο Κόκκινο" ο Πάνος Σκουρλέτης. "Αυτή την ψεύτικη, ανερμάτιστη επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να δει ο κόσμος πόσο έωλη είναι, σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον πρωθυπουργό" συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι «η αντιπαράθεση αναδεικνύει τα πραγματικά διλήμματα που ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί πριν ψηφίσει”. Αντίστοιχα, ο Νίκος Ξυδάκης (ΕΡΤ-1) τόνισε πως η τηλεοπτική αντιπαράθεση “για τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί προνομιακό πεδίο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL