Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Σοβαρό εσωκομματικό πλήγμα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ...και ο Ν. Ανδρουλάκης "απάντησε" μένοντας εκτός * Με την ολοσταυρία, που επελέγη από την πρόεδρο, αποκλείστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι διαφωνούντες * Με 62% η εκλογή γραμματέα... / Η Φ. Γεννηματά "διόρισε" το Πολιτικό Συμβούλιο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοβαρό εσωκομματικό πλήγμα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ...και ο Ν. Ανδρουλάκης "απάντησε" μένοντας εκτός * Με την ολοσταυρία, που επελέγη από την πρόεδρο, αποκλείστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι διαφωνούντες * Με 62% η εκλογή γραμματέα... / Η Φ. Γεννηματά "διόρισε" το Πολιτικό Συμβούλιο...

Με ένα σοβαρό εσωκομματικό πλήγμα που, ανάλογα με τις εκλογικές επιδόσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ., μπορεί να αποβεί κρίσιμο για την “ειρήνη” εντός του φορέα βγήκε το κόμμα της Φ. Γεννηματά από τη διαδικασία εκλογής του νέου Πολιτικού Συμβουλίου και του γραμματέα.

Οι πληροφορίες για το παρασκήνιο που είχε προηγηθεί επιβεβαιώθηκαν, με αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης (στην πλευρά του οποίου συντάσσονται τα 102 από τα 251 στελέχη της Κ.Ε.) να αυτοεξαιρεθεί από εκλογή του στο ανώτατο όργανο και να εκπροσωπηθεί σε αυτό με μόλις ένα στέλεχος (Ανδρέας Σπυρόπουλος) από τα έξι που η ενιαία λίστα προέβλεπε να εκλεγούν. Συγκεκριμένα, η εισήγησή του η εκλογή των μελών του Π.Σ. να γίνει με ποσόστωση 40% δεν έγινε δεκτή από τη Φ. Γεννηματά, η οποία προέκρινε και επέβαλε ολοσταυρία (100%), με αποτέλεσμα η σύνθεση του οργάνου να συνιστά διορισμό. Η επιλογή του Ν. Ανδρουλάκη του κόστισε τη μη ψήφιση των στελεχών που ανήκουν στην ομάδα του, εκτός από έναν. Την ίδια στιγμή, ο Μ. Χριστοδουλάκης, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, επανεξελέγη γραμματέας της Κ.Ε., ωστόσο με 168 ψήφους και ποσοστό 62%, γεγονός που σημαίνει ότι τα λιγότερα από 100 λευκά προήλθαν από την πλευρά Ανδρουλάκη.

Κατόπιν αυτών, η προσπάθεια της Φ. Γεννηματά να γίνει η εκλογή με τρόπο που θα έστελνε σήμα ενότητας και αναλογικής εκπροσώπησης έπεσε στο κενό, ενώ πέτυχε τον μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο του οργάνου. Η εξέλιξη ήρθε σε μια κρίσιμη, προεκλογική, συγκυρία και, παρότι δεν αναμένονται αναταράξεις χάριν της ομοψυχίας και της εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος στον εκλογικό αγώνα, αυτό δεν αποκλείεται να έρθει στην επιφάνεια σε δεύτερο χρόνο. Εφόσον δηλαδή τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης ή και των εθνικών εκλογών δεν κριθούν ικανοποιητικά από την ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση, την οποία η Φ. Γεννηματά με την επιλογή που έκανε αμέσως μετά το συνέδριο ενιαιοποίησης του εναπομείναντος ΚΙΝ.ΑΛΛ., βοήθησε να “ατσαλωθεί”.

Στο 21μελές Π.Σ., όπου συμμετέχουν επίσης η πρόεδρος, ο γραμματέας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, ο γραμματέας της Νεολαίας και χωρίς δικαίωμα ψήφου οι Στ. Μαλέλης, Χρ. Πολυζωγόπουλος και Ν. Σαλαγιάννης, πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Γ. Καμίνης. Από το ΠΑΣΟΚ οι Κ. Σκανδαλίδης, Ανδ. Λοβέρδος, Μ. Όθωνας, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Χρηστίδης, Γ. Βαρδακαστάνης, Τ. Αντωνίου, Έ. Χαλάτση, Κ. Μπατζελή, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Σ. Ράπτη, Χρ. Πρωτόπαπας. Από το ΚΙΔΗΣΟ, οι Φ. Σαχινίδης, Μιχ. Καρχιμάκης και Αφρ. Παπαθανάση. Οι Θ. Μαργαρίτης και Γ. Μπουλμπασάκος που από τη ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξαν το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Γ. Μεϊμάρογλου (πρώην Ποτάμι) και η Ευτ. Θάνου από την πλευρά Καμίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL