Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Λ.Κρέτσος: Υποκρισία της ΝΔ για τα μέτρα υποστήριξης του Τύπου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ.Κρέτσος: Υποκρισία της ΝΔ για τα μέτρα υποστήριξης του Τύπου (Video)

«Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυση των εφημερίδων», σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος προσθέτοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε ότι θα στείλουμε το σχέδιο για τον περιφερειακό Τύπο στο εθνικό τυπογραφείο».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι τα μέτρα στήριξης του Τύπου δεν αποτελεί προεκλογικό πυροτέχνημα καθώς η εφαρμογή του έχει ορίζοντα τετραετίας. «Το βασικό κριτήριο αναφορικά με το ποσό της επιδότησης είναι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. Δεν θα αποφασίζει κανένας υπουργός για το πόσα λεφτά θα πάνε και που», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

https://www.youtube.com/embed/Z3bIdSqWenY

«Κάποιοι στη ΝΔ βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το εν λόγω σχέδιο φωτοβολίδα προεκλογικού χαρακτήρα», σημείωσε ο Λ.Κρέτσος κάνοντας λόγο για «υποκρισία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα υποστήριξης του Τύπου καθώς «ενώ συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα διάσωσης του Τύπου και όταν έρχονται, τότε ξαφνικά ενοχλούν Αυτό είναι υποκρισία».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κρέτσος αναφερόμενος στις άδειες των περιφερειακών καναλιών υπογράμμισε ότι «πρέπει να συζητήσουμε με το ΕΣΡ πρώτα», προσθέτοντας ότι «μειώνεται ο φόρος για τα περιφερειακά κανάλια».

Σε σχέση την κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για έναν «υπόδικο ολιγάρχη των media, έναν άνθρωπο με πολιτικές φιλοδοξίες. Η ομιλία του στην παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Μώραλη στον Πειραιά ήταν καθαρά πολιτική».

«Η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη κατά της διαπλοκής. Έχουμε πολιτική διαμάχη με ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Η ΝΔ υιοθετεί πότε νεοφιλελεύθερη ατζέντα και πότε ακροδεξιά ατζέντα», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «μας ενδιαφέρει η επόμενη τετραετία. Δεν είμαστε περαστικοί».

«Φυσικά και θα κερδίσουμε τις εκλογές γιατί ο προοδευτικός κόσμος καταλαβαίνει ποιος πρεσβεύει το σάπιο καθεστώς του παρελθόντος», πρόσθεσε ο Λ.Κρέτσος.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το πιο ισχυρό πλαίσιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές προσθέτοντας ότι «ήδη το κίνητρο επιδότησης παραγωγής videogames βγήκε στο ΦΕΚ».

«Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν development center στην Ελλάδα. Ο εν λόγω κλάδος είναι από τους ποιο δυναμικά αναπτυσσόμενος καθώς ο τζίρος παγκόσμια ξεπερνά τα 130 δισ» υπογράμμισε ο Λ.Κρέτσος και πρόσθεσε ότι «δημιουργούμε τρία νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο χώρο του οπτικοακουστικής παραγωγής».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL