Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Π.Κόκκαλης: Ο κ. Μαρινάκης τσακώνεται στο δρόμο και βάζει τους μπράβους να παίξουν ξύλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Κόκκαλης: Ο κ. Μαρινάκης τσακώνεται στο δρόμο και βάζει τους μπράβους να παίξουν ξύλο

Για την υποψηφιότητα του με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική την οποία δέχεται μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε ότι ασχολήθηκε με την πολιτική, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την Προοδευτική Συμμαχία για να στηρίξει το κομμάτι της περιβαλλοντικής και οικολογικής δράσης και ότι δεν είχε σκεφτεί εξ αρχής να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή, ούτε ο ίδιος, ούτε ο άνθρωποι που έχουν σχηματίσει την πολιτική κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ».

Ο Πέτρος Κόκκαλης σχολίασε για τις επιθέσεις τις οποίες δέχεται ο ίδιος και πατέρας του από τον Κώστα Καραπαπά, διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού, που είναι συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη - καθώς τον χαρακτηρίζει εκπρόσωπο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ - ότι «όχι δεν πρέπει να δώσουμε καμιά απάντηση στον κ. Καραπαπά» και ότι «δεν παρακολουθώ τη δημοσιογραφία που ασκεί. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος βάζει άλλον να τσακώνεται για εμένα. Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα χθες. Μπορείτε να ανατρέξετε και να δείτε τις δηλώσεις μου σχετικά. Ξέρετε ο κ. Μαρινάκης και σαν άνθρωπος που τσακώνεται στον δρόμο με το αυτοκίνητο και βάζει τους μπράβους να πάνε να παίξουνε ξύλο». Και ότι «Το ίδιο κάνει δυστυχώς και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και κάνει και δημοσιογραφικά».

Ο κ. Κόκκαλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι στην Ελλάδα «νιώσαμε τα σκληρότερα μέτρα πολιτικής λιτότητας» που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και «ζήσαμε μια Ευρώπη που παρασύρθηκε από έναν οικονομίστικο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης». Επισήμανε ότι «Ζούμε μια Ευρώπη αποκλεισμών και θα ζήσουμε μια Ευρώπη μεγαλύτερων αποκλεισμών εάν δεν φροντίσουμε με τη συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές να υψώσουμε ένα ανάχωμα απέναντι στη μεγάλο άνοδο της Ακροδεξιάς, η οποία δεν είναι μόνο η ίδια που προκαλεί το πρόβλημα, είναι ότι παρασύρει μαζί της και την Δεξιά και βλέπουμε την υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν η οποία είναι πραγματικά εφιαλτική».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο «κοινωνικό συμβόλαιο» που ήταν κυρίαρχο, το οποίο οικοδομήθηκε μετά τον Β’ΠΠ στη Δυτική Ευρώπη, και στις βασικές δομικές αξίες της ΕΕ, που είναι αξίες της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή το κράτος πρόνοιας, η εργασιακή και ταξική ειρήνης σ’ ένα βαθμό.

Ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους πρόνοιας ουσιαστικά οδήγησε στην αποξένωση των ανθρώπων από την πολιτική, με αποτέλεσμα να «ανοίγουν οι δρόμοι για δοξασίες μισαλλόδοξες και προβληματικές» επισήμανε «δεν είναι αδιανόητη πλέον μια επάνοδος του φασισμού είναι κάτι που ξανασυνέβη, ξανασυνέβη με δημοκρατικές διαδικασίες, συνέβη σιγά – σιγά και φτάσαμε σε σημεία τα οποία μας οδήγησαν σε μεγάλους πολέμους και μεγάλες καταστροφές».

«Εμείς σαν Αριστερά προτάσσουμε αυτό που πάντα προτάσσαμε την λογική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βασικής αδιαπραγμάτευτης έννοιας ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και νομίζω ότι αυτό είναι κυρίαρχο πια» τόνισε χαρακτηριστικά.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/608326881&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL