Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Γ.Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές: Με όσους αρνούνται ή όσους διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές: Με όσους αρνούνται ή όσους διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές;

Στην πρώτη εκπομπή του Νίκου Μερτζάνη στην ΕΡΤ μετά την αναδιάρθρωση του προγράμματος παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με το δημοσιογράφο και το συνάδελφό του από τη ΝΔ Κ.Βλάση για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας.

Στην αρχική ερώτηση περί της μεγάλης έντασης, η οποία επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Σαρακιώτης εκτίμησε ότι:

«Η μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόλις προχθές είχαμε την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Μαρινάκη για το θέμα των στημένων αγώνων, ενώ είναι ήδη κατηγορούμενος και για το θέμα του ‘Noor 1’. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο κ. Μαρινάκης έχει οικογενειακές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι χρηματοδοτεί τα γραφεία της Ν.Δ.».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στο χρονικό της παραχώρησης των τηλεοπτικών αδειών: «Δεν ξέρω γιατί ο κ. Μαρινάκης, όπως είχε πράξει και μια άλλη κυρία, «κράτησε στο μαξιλάρι του» τόσο καιρό τα υποτιθέμενα «σενάρια». Θυμάμαι σύσσωμη τη Ν.Δ. να κατηγορεί τον κ. Ιβάν Σαββίδη ως «λαγό» του κ. Παππά, ενώ σήμερα παίρνουν «χαρτάκι», όπως στην τράπεζα, για να εμφανιστούν στο κανάλι του «λαγού»».

Ο Γ.Σαρακιώτης δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι: «Η σημερινή κυβέρνηση άνοιξε θέματα, τα οποία ουδείς άγγιζε, όπως είναι αυτό των αδειοδοτήσεων των Μ.Μ.Ε., των δανείων τους και των δανείων των κομμάτων. Με αυτόν τον τρόπο έσπασε το απόστημα στο τρίγωνο «Μ.Μ.Ε.-πολιτικά κόμματα-τράπεζες» και βλέπουμε να λαμβάνει χώρα η τρέχουσα δικαστική διαδικασία».

Τέλος, ο Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών τονίζοντας ότι «εντός της εβδομάδας υπερψηφίστηκε το πόρισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο κ. Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει η Ν.Δ., έχει εκφραστεί αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα.

» Από την άλλη πλευρά, βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς, εκείνου των "Πρασίνων" και ορισμένοι σοσιαλιστές της Γερμανίας έχουν υπογράψει υποστηρικτική επιστολή. Οι συνοδοιπόροι της ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αρνήθηκαν να προσυπογράψουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL