Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Στο μικροσκόπιο της Πειραιώς και ο Ν. Δένδιας...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο μικροσκόπιο της Πειραιώς και ο Ν. Δένδιας...

Σημεία ταύτισης ανάμεσα στη ρητορική του Νίκου Δένδια και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εντοπίζουν, χωρίς να κρύβουν τον προβληματισμό τους, στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών.

Η οδός Πειραιώς έθεσε στο μικροσκόπιο την τελευταία φράση της παρέμβασης του Ν. Δένδια, μέσω της οποίας εκφράζει τη θέση -για το θέμα των διεκδικήσεων- ότι “δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας επί τη βάσει άλλων και όχι εθνικών σκοπιμοτήτων». "Γαλάζιες" πηγές επισημαίνουν ότι “τη συγκεκριμένη αποστροφή του Νίκου Δένδια ενδέχεται κάποιοι να τη συνδέσουν με τις τελευταίες, αιχμηρές προς την ηγεσία του κόμματος, επισημάνσεις του Ευ. Μεϊμαράκη περί αναγκαιότητας διατήρησης του πολιτικού πολιτισμού στον δρόμο των εκλογών”. Την περασμένη Τρίτη ο επικεφαλής του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου είχε σημειώσει με νόημα ότι “ο πολιτικός μου πολιτισμός και ο θεσμικός ρόλος είναι εντελώς διαφορετικός ακόμα και στην προεκλογική περίοδο που ακούγονται πολλές κραυγές”...

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου ο Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, είχε διαμηνύσει ότι “χρειάζεται μία θαρραλέα αλλά πολιτισμένη αντιπαράθεση με την Αριστερά». Επεσήμανε δε ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε στο ύψος της ευπρέπειας να διεξαγάγουμε αυτό τον πολιτικό διάλογο, να υποστηρίξουμε την κυρίαρχη ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και αυτοπεποίθηση απέναντι στην Αριστερά».

"Θα μπορούσε να είναι διαφορετική"

Τα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν και το σημείο της τοποθέτησης του κ. Δένδια στο οποίο υπογραμμίζει (για το ζήτημα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων) ότι «είμαστε απολύτως έτοιμοι να συνεργαστούμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε, να σχεδιάσουμε μαζί και να υλοποιήσουμε μαζί στο σχέδιο μιας εθνικής πολιτικής τη διεκδίκηση αυτού που ο ελληνικός λαός, το ελληνικό έθνος και η ιστορία αυτού του λαού δικαιούται και επιβάλλει».

Η οδός Πειραιώς ισχυρίζεται ότι “δεν πρέπει να δημιουργούνται παρερμηνείες, ο Νίκος Δένδιας εννοούσε κοινή συνεργασία για το ζήτημα των επανορθώσεων και τίποτε άλλο. Άλλωστε και η Ν.Δ. υπερψήφισε στη Βουλή την απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών”. Επισημαίνουν ωστόσο ότι «η διατύπωση του κ. Δένδια ίσως θα μπορούσε να είναι διαφορετική, ώστε να μην προκαλείται σύγχυση από τη στιγμή που δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προτάσσουμε την προοπτική επίτευξης αυτοδυναμίας»...

Δεν πέρασε ωστόσο απαρατήρητο το γεγονός ότι η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε μπροστά σε άδεια "γαλάζια" έδρανα κι ενώ στην ψηφοφορία έδωσαν το "παρών" μόλις έξι βουλευτές της Ν.Δ. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σε αντίθεση με το ενωτικό πνεύμα του κ. Δένδια στο ζήτημα των διεκδικήσεων- κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “έφερε τώρα το θέμα των γερμανικών οφειλών με στόχο να αποκομίσει προεκλογικά οφέλη” καταγγέλλοντας ότι «απουσίασε αυτά τα τέσσερα χρόνια από την εθνική προσπάθεια».

Χυδαιότητες Γεωργιάδη

Χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΣΚΑΪ) με αγοραίο ύφος ισχυρίστηκε ότι “όσο έγλειφε ο Τσίπρας τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και τους καθάριζε τα παπούτσια για να τον κρατάνε πρωθυπουργό, δεν ήθελε να φέρει στη Βουλή τις αποζημιώσεις. Τώρα που πλησιάζει στην κάλπη και θέλει να κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους για καμιά ψήφο, τώρα θυμήθηκε να το παίξει πατριώτης ο μεγάλος, ο Αλέξης, ο καραμπουζουκλής”.

Σε αυτό το φόντο υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας έχει δηλώσει πως «η κυρίαρχη τάση μέσα στη Ν.Δ. είναι η Κεντροδεξιά. Η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα, αλλά χωρίς αυτό να συνδυάζεται και με εθνικιστικές υστερίες και λαϊκισμούς”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL