Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
"Ωραίο μου πλυντήριο" της Ακροδεξιάς η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ωραίο μου πλυντήριο" της Ακροδεξιάς η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Θεσσαλονίκη. Η παραπληροφόρηση των ορκισμένων αντικυβερνητικών μέσων ενημέρωσης δεν έχει τέλος και το μόνο που προσφέρει είναι να απενοχοποιεί τον φασισμό... Τις τελευταίες ημέρες, στις πρώτες «ειδήσεις» σε σάιτ, τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες παίζουν συνεχώς τις ισχνές από άποψη συμμετοχής αντισυγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και ακροδεξιών ως πολυπληθείς αντιδράσεις δήθεν αγανακτισμένων πολιτών. Παράλληλα, κάποιες λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης στα Γιαννιτσά παρουσιάζονται ως γενικευμένη κατακραυγή, ενώ αποσιωπώνται οι λεκτικές επιθέσεις κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα που καταγράφηκαν στο ίδιο ρεπορτάζ.

Είναι τα ίδια αυτά μέσα ενημέρωσης που όταν δουν κουκουλοφόρους να πετάνε μολότοφ χωρίς δεύτερη σκέψη θα μιλήσουν για αναρχικούς και αντεξουσιαστές, δίνοντας έτσι πολιτικό περιεχόμενο στην πράξη, ενώ τον περιφερόμενο θίασο των 10 έως 30 χρυσαυγιτών, ακροδεξιών και λοιπών γραφικών, έξω από εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον αποκαλούν «πλήθος πολιτών», αφαιρώντας κάθε πολιτικό ή ιδεολογικό πρόσημο από την πράξη τους. Γι' αυτό και λειτουργούν ως «πλυντήριο» της Ακροδεξιάς και των νεοναζί... Είναι τα ίδια μέσα που παραποιούν δηλώσεις για να στοχοποιήσουν ως «εχθρούς» της Μακεδονίας (σ.σ.: αφού το θέμα πουλάει) υποψήφιους ευρωβουλευτές και υποψήφιους περιφερειάρχες. Τι και αν εξήγησε 100 φορές ο Χρήστος Γιαννούλης ότι όταν τον Φεβρουάριο στην Κατερίνη, στην εκδήλωση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μίλησε για φασίστες, δεν εννοούσε τον κάθε πολίτη που διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μιλούσε για εκείνο τον ακροδεξιό εσμό που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Επιμελητήριο της πόλης, σε μια αντισυγκέντρωση που θύμισε άλλες, σκοτεινές εποχές της σύγχρονης Ιστορίας. Στο ΣΚΑΪ, στα "Νέα", στο "Πρώτο Θέμα" και σε όλα τα αντικυβερνητικά μέσα συνεχίζουν να υπενθυμίζουν το ψέμα, ότι δηλαδή ο Χρ. Γιαννούλης αποκάλεσε συλλήβδην φασίστες όσους και όσες διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επιλεκτικό μοντάζ

Το Euronews ακολούθησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοδεία του στα Γιαννιτσά. Εκεί βρέθηκαν τρεις - τέσσερις που άρχισαν το γνωστό υβρεολόγιο περί «προδοτών». Ως καλοί (νεο;)δημοκράτες τού έλεγαν «να φύγετε να πάτε στα Σκόπια» και «καλά θα κάνετε να μην ξανάρθετε εδώ», ενώ άλλοι τον καλωσόριζαν και του εύχονταν «καλή επιτυχία». Το θέμα προβλήθηκε ως γενική κατακραυγή στον Χρ. Γιαννούλη, ενώ όλα τα αντικυβερνητικά μέσα αποσιώπησαν εντελώς τις επίσης μεμονωμένες αποδοκιμασίες κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στο Καβαλάρι, που παρουσίασε στο ίδιο ρεπορτάζ το Euronews.

Α.Α. ή ανώνυμοι ακροδεξιοί...

Το ίδιο σκηνικό παραπληροφόρησης στήνεται από χθες κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή και Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Κάποιοι ανώνυμοι «πολίτες» στη Σκύδρα ζητάνε με επιστολή τους στον δήμο να πάψει να φέρει το όνομα του Ολυμπιονίκη το κλειστό γυμναστήριο της πόλης και μάλιστα χθες κάλεσαν και συγκέντρωση έξω από αυτό για να συγκεντρώσουν υπογραφές... Όπως πληροφορηθήκαμε, στη συγκέντρωση συμμετείχαν 15 με 20 άτομα, χρυσαυγίτες και ακραίοι εθνικιστές, και αυτοί είναι που υπογράφουν ως «Οι πολίτες της Σκύδρας» και συγκεντρώνουν υπογραφές στο κατάπτυστο κείμενο που συνέταξαν...

Αλ. Νικολαΐδης: Στοχευμένη παραπληροφόρηση

«Λυπάμαι που έτσι γεμίζουν μίσος τόσες πολλές ψυχές ανθρώπων»

«Λυπάμαι πολύ που με στοχευμένη παραπληροφόρηση, που έχει να κάνει με την ψηφοθηρία κάποιων κομμάτων, γεμίζουν μίσος τόσες πολλές ψυχές ανθρώπων» δήλωσε στην «Αυγή» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τις ακροδεξιές αντισυγκεντρώσεις. Αναφορικά με το κείμενο που κυκλοφόρησαν οι ακροδεξιοί για την απόσυρση του ονόματός του από το κλειστό γυμναστήριο της Σκύδρας, σχολίασε ότι «το ΔΑΚ Σκύδρας αποφασίστηκε να ονομαστεί 'Αλέξανδρος Νικολαΐδης' σαν αναγνώριση στις επιτυχίες μου να φέρνω Ολυμπιακά μετάλλια για την Ελλάδα τιμώντας το εθνόσημο. Για τους λίγους 'δημοκράτες' που με εκβιάζουν να αποσυρθώ από την πολιτική και τις ευρωεκλογές γιατί δεν έχω, όπως λένε, ως αθλητής το δικαίωμα να ασχοληθώ με την πολιτική, έχω να πω τα εξής: Να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που πιστεύουν, να μαζέψουν υπογραφές για να αποσυρθεί το όνομα μου από το γήπεδο. Κι εγώ όμως, με τη σειρά μου, θα συνεχίσω τιμώντας τον εαυτό μου και την πατρίδα μου, μιλώντας δημόσια με καθαρό λόγο, δηλώνοντας υπεύθυνα αυτά που πρεσβεύω. Αν έχουν το θάρρος, ας μιλήσουν κι αυτοί επώνυμα, ενημερώνοντάς μας ποιους εκπροσωπούν, ποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιπροσωπεύουν και σε ποια μεριά της ζυγαριάς της δημοκρατίας ανήκουν».

Κ. Αρβανίτης: Δεν αξίζει το μελάνι....

Η Χ.Α. χρησιμοποιεί τους ίδιους κομπάρσους σε διαφορετικά έργα

Οι ισχνές ακροδεξιές αντισυγκεντρώσεις στις εκδηλώσεις που συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες ο Αλ. Νικολαΐδης και ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, σε Κατερίνη και Πτολεμαΐδα, κατά την προσφιλή παραπληροφόρηση των αντικυβερνητικών ιστοσελίδων και τηλεοπτικών καναλιών παρουσιάστηκαν ως «έντονες αποδοκιμασίες» από πλήθος απλών πολιτών. Από τα ίδια ΜΜΕ οι απαντήσεις των δύο για τα φασιστοειδή που τις συναπαρτίζουν παρουσιάστηκαν ως υβριστικές προς όλους τους πολίτες που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορήθηκαν για εμφυλιοπολεμική ρητορική(!).

«Σε λίγο αυτή η είδηση δεν θα αξίζει ούτε το μελάνι που γράφεται... Για την ώρα, ζούμε σε επανάληψη τη μέρα της Μαρμότας, με τα ίδια πρόσωπα που, πριν από τρεις μέρες, είχαν βαφτιστεί 'αγανακτισμένοι πολίτες της Κατερίνης' και εμφανίστηκαν και στην Πτολεμαΐδα για να εκφράσουν και πάλι την 'αγανάκτησή' τους, με νέα δημοτική ταυτότητα αυτή τη φορά!» σχολίασε ο Κώστα Αρβανίτης, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι πως οι φάτσες τους έχουν παίξει σε βίντεο - και είναι αναγνωρίσιμες. Δυστυχώς για τη Χρυσή Αυγή, οι παραγωγές της πάσχουν πλέον τόσο πολύ από μπάτζετ, που την αναγκάζουν να χρησιμοποιεί τους ίδιους κομπάρσους σε διαφορετικά έργα. Κομπάρσοι της πολιτικής, με έναν ολιγάριθμο πλανόδιο θίασο. Πραγματικά, αυτοί οι τύποι κάνουν τη δουλειά της δημοκρατίας από μόνοι τους!». «Η αντισυγκέντρωση έξω από την πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με τις επιθέσεις και τους αισχρούς προπηλακισμούς, όχι μόνο εναντίον μου αλλά και με στόχο τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ήταν άλλη μια σπασμωδική κίνηση εκείνων που, αντί για επιχειρήματα, κραδαίνουν ντουντούκες. Αντί για δημοκρατία, πουλάνε μόνο αντίδραση. Και αντικοινωνικά ανακλαστικά αντί για έναρθρη διαφωνία. Το πλυντήριο των φασιστών και των ναζί διαθέτουν μόνο. Αυτό, μαζί με συγκεκριμένες μάρκες απορρυπαντικών...» κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL