Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Π. Σκουρλέτης από την Καβάλα: / Π. Σκουρλέτης από την Καβάλα: Γιατί Προοδευτική Συμμαχία; Γιατί μας ενώνουν πολλά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης από την Καβάλα: / Π. Σκουρλέτης από την Καβάλα: Γιατί Προοδευτική Συμμαχία; Γιατί μας ενώνουν πολλά

Ραγκούσης, Δανέλλης και Σκουρλέτης μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Καβάλας. Με τρόπο σαφή ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Έθεσε επίσης το ερώτημα: "Υπήρχε περίπτωση η πρώτη πράξη μιας μεταμνημονιακής κυβέρνησης της Δεξιάς να ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού; Κανείς δεν το πιστεύει αυτό". Όσο για το "Μακεδονικό", ήταν καταπέλτης. "Πατριωτική πράξη είναι η στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά του εθνικού συμφέροντος η άρνησή της. Αναφερόμενος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., ήταν εξίσου δριμύς. Η ηγετική του ομάδα περιμένει να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη".

Ρεβανσιστική Δεξιά, που γέρνει ακροδεξιά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σπύρος Δανέλλης. Έκανε λόγο για μια ρεβανσιστική Δεξιά που γέρνει προς την Ακροδεξιά. Αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Του χρέωσε ότι αρνήθηκε ταυτοτικά στοιχεία της προοδευτικής παράταξης, π.χ. το άρθρο 3 του συντάγματος. Κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν τη βαριά ευθύνη να μην επιστρέψει η συντηρητική παράταξη.

Εχθρός τους, η μνήμη του λαού

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως η υπόθεση του "Μακεδονικού" "μας έδειξε και τη στάση της Ν.Δ. Έπαιξε με τον εθνολαϊκισμό και κάηκε. Όσα μέσα και να στήσουν, όσο και να προσπαθούν οι φίλοι τους οι επιχειρηματίες, ο εχθρός τους είναι η μνήμη του λαού". Αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης, που, παρά τον συμβιβασμό του 2015, δεν έχασε τον προσανατολισμό της. "Η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο και δεν πίστευε κανείς ότι θα επέστρεφαν οι συλλογικές συμβάσεις και θα αυξανόταν ο κατώτατος μισθός. Αν ποτέ η Ν.Δ. επέστρεφε στην εξουσία, όλα αυτά θα ήταν παρελθόν". Αναφέρθηκε σε παραδείγματα του κράτους που παρέλαβε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όπως τους αποσπασμένους στα πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επιθεωρητές εργασίας.

"Γιατί Προοδευτική Συμμαχία; Γιατί μας ενώνουν πολλά. Ο αντιρατσισμός μας, ο αντινεοφιλελευθερισμός, τα δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος. Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν είναι μια χαλαρή υπόθεση. Διαιτητής αυτής της μάχης θα είναι ο λαός, που έχει μνήμη και γνώση. Και ξέρουμε πως ο λαός θα μιλήσει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL