Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
"Σταυρώνουν" τον Μεϊμαράκη για το Νόμπελ στον Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σταυρώνουν" τον Μεϊμαράκη για το Νόμπελ στον Τσίπρα

Σεισμική δόνηση προκαλεί στη Ν.Δ. η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι “η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιονδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα” αναφορικά με την πρόταση 33 ευρωβουλευτών για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ. “Ατυχής η τοποθέτηση, προκαλεί πλήγμα στον σχεδιασμό μας στην παρούσα φάση” αναγνωρίζουν στην “Α” υψηλόβαθμες "γαλάζιες" πηγές. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. επιχειρούν να λάβουν σαφείς αποστάσεις από τον επικεφαλής της "γαλάζιας" ευρωλίστας.

Η δήλωση

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε προχθές στο ΑΠΕ ότι “η δημοσιοποίησή της πρότασης εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα. Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ν.Δ. έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση, που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του”.

Το άδειασμα

Σε αυτό το φόντο, κύκλοι από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. εξέπεμπαν το μήνυμα ότι «την ώρα που η Ν.Δ. επιδιώκει να περιορίσει τις διαρροές στα δεξιά της και να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση Νovartis, χρησιμοποιώντας ως πάτημα την Συμφωνία Πρεσπών, έρχεται αυτή η δήλωση που μας δυσκολεύει στη διαχείρισή της».

Οι βολές

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη -με το βλέμμα στη μάχη του σταυρού στις 26 Μαΐου- επεσήμανε (News 247) ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα και αυτό άρχισε ήδη να φαίνεται, και η υποψηφιότητα Τσίπρα - Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης αφορά αυτή ακριβώς τη συμφωνία».

Παράλληλα ο Γιώργος Αμυράς -επίσης υποψήφιος στο "γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο"- φρόντισε να εκφράσει τη διαφωνία του με τον Ευ. Μειμαράκη μέσω λαϊκίστικης επίθεσης στον πρωθυπουργό, καθώς (Παραπολιτικά FΜ) “θα ήθελα ο κ. Τσίπρας να πάρει το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου για όλα τα ψέματα που έχει πει και για όλους τους ρόλους που έχει υποδυθεί, από τον Α. Παπανδρέου μέχρι όποιον άλλο».

Η... ερμηνεία

Δεν πέρασε απαρατήρητη η επιδίωξη του Άδωνι Γεωργιάδη... να ερμηνεύσει τον Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς ισχυρίστηκε (Alpha 989) ότι “έχει διαστρεβλωθεί λίγο η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη”. “Κάθισα και διάβασα όλη τη συνέντευξη του κ Μεϊμαράκη. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικός. Μίλησε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και έκανε μια κριτική και ένα σχόλιο επί της αρχής. Δεν είναι όπως παρουσιάστηκε” είπε.

Η συνωμοσιολογία

Να “αδειάσει” τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. μέσω της συνωμοσιολογίας επιχείρησε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Κυρανάκης (ΕΡΤ1) καθώς ισχυρίστηκε ότι “η προσωπική προβολή του κ. Τσίπρα μέσω της υποψηφιότητάς του για το βραβείο Νόμπελ είναι μία εξαγορά του ιδίου για να ανταλλάξει, να πουλήσει, το εθνικό θέμα της Μακεδονίας”!

Τέλος, σε ανάλογο ύφος ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι “δεν θα ήθελα προτάσεις για βραβεία Νόμπελ σε έναν πρωθυπουργό ο οποίος διχάζει τον λαό του”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL