Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ διέλυσε την αγορά εργασίας δίνοντας άλλοθι στην παραβατικότητα στους χώρους δουλειάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ διέλυσε την αγορά εργασίας δίνοντας άλλοθι στην παραβατικότητα στους χώρους δουλειάς

«Αν η Νέα Δημοκρατία είχε γεννηθεί χθες, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα χαρακτηριζόταν στην καλύτερη περίπτωση ως μετά Χριστόν προφήτης», τονίζει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τη συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με διανομείς.

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο σχολιάζει ότι «η συνάντησή του έγινε τη χρονική στιγμή που το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή για την προστασία των διανομέων».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «η ρύθμιση του υπουργείου, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής συγκεκριμένα μέτρα: 

- Την υποχρέωση συντήρησης του οχήματος από τον εργοδότη, εφόσον αυτό είναι της ιδιοκτησίας του.
- Την υποχρέωση παροχής μέσων ατομικής προστασίας στον εργαζόμενο.
- Την καταβολή αποζημίωσης χρήσης και συντήρησης του οχήματος τουλάχιστον ίσης με το 15% του κατώτατου μισθού, εφόσον το όχημα είναι ιδιοκτησίας του εργαζόμενου.
- Την υιοθέτηση προδιαγραφών για τον αποθηκευτικό χώρο των οχημάτων.

«Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι αποτέλεσμα ουσιαστικών συναντήσεων των εκπροσώπων εργαζομένων και εργοδοτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και όχι επικοινωνιακών τρικ», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, το υπουργείο τονίζει ότι «δυστυχώς, όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ούτε στο ελάχιστο μετά Χριστόν προφήτης, αλλά Φαρισαίος. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τη χώρα και διέλυσε την αγορά εργασίας, δίνοντας άλλοθι στην παραβατικότητα στους χώρους δουλειάς και εκτινάσσοντας την ανεργία».

«Τα πεπραγμένα της ΝΔ ως κυβέρνησης στα ζητήματα των εργασιακών και η ατζέντα α λα Κουρτς που έχει τηρήσει ως αντιπολίτευση δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να κρυφτούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «είναι φανερό στον ελληνικό λαό πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια για την εργασία εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό της προστασίας των εργαζομένων, της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, της αύξησης του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο έχει γίνει πράξη από την κυβέρνηση, και αυτό της επαναφοράς της ατζέντας του ΔΝΤ για τα εργασιακά, το οποίο ονειρεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL