Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ο Θεοδωρικάκος αξιώνει τη... συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Θεοδωρικάκος αξιώνει τη... συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis!

Διαφορετικές αποχρώσεις εντοπίζονται στις αντιδράσεις προβεβλημένων "γαλάζιων" στελεχών έναντι των εξελίξεων στο πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis.

Ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος έσπευσε να προδικάσει (Alpha 9.89) ότι “διέσυραν δέκα ανθρώπους, τους κρέμασαν στα μανταλάκια, για να μείνει ότι από κάποιους ζητούν εξηγήσεις, χωρίς στοιχεία, χωρίς ροές χρήματος”. “Θα έπρεπε να ζητήσουν μια συγγνώμη” ήταν το κεντρικό... αίτημα του στενού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους “σκευωρούς”. Κατέληξε δε σε λασπολογικούς τόνους ότι “δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα σκάνδαλα στο πετσί του”.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος, που ανήρτησε στο Τwitter ότι “αφού στοχοποίησαν Σαμαρά, Βενιζέλο, Πικραμμένο και τους έριξαν τόνους λάσπης για τη Novartis, τώρα δεν έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να τους ζητήσουν δημόσια συγγνώμη”. “Αυτή είναι η ριζοσπαστική Αριστερά” συμπλήρωσε...

Επιπλέον, "κάποιοι στην κυβέρνηση εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Novartis" ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νews 247) χωρίς να κατονομάσει τα κυβερνητικά στελέχη “που εξυπηρετούν τους τζίρους της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας”. Σύμφωνα με τα... μαθηματικά του πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου της Ν.Δ., “με νόμους ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι τζίροι της Novartis κατά 55 εκατ. ευρώ”, καθώς “η σκευωρία Novartis είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε δωράκια στις φαρμακευτικές, ενώ επί των προηγούμενων κυβερνήσεων η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε”!

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο ότι ο κ. Κυρανάκης απάντησε “θα δούμε" σε ερώτηση “αν η Ν.Δ. -εφόσον κερδίσει τις εκλογές- θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσταση εξεταστικής - προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση”. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε και χθες (Αθήνα 9,84) τη δέσμευση ότι “εάν ο λαός μας δώσει πλειοψηφία, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε θα είναι εξεταστική επιτροπή στη Βουλή γι' αυτή τη σκευωρία”!.

Σε αυτό το φόντο, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι “ένας πολιτικός ο οποίος σπιλώνεται έχει δικαιώματα στην υπεράσπισή του. Επομένως, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γεωργιάδης έχουν δικαίωμα να λένε αυτό που λένε”, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “η Ν.Δ. έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 86” και πως “η θέση της Ν.Δ. είναι ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη καθώς έχουμε κράτος δικαίου.”

Συν τοις άλλοις, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης (Πρώτο Πρόγραμμα), αν και δεν απέκλεισε “ανάμεσα στους δικαστές να βρίσκεται και ένας μικρός αριθμός επίορκων”, ζήτησε «άπλετο φως σε όλα καθώς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη”. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πήρε αποστάσεις από τις εκφράσεις του Αν. Λοβέρδου περί “πολιτικής αλητείας” σημειώνοντας ότι “κάνω μόνο αυτοκριτική. Καλό όμως είναι όλοι μας, όσοι διαμορφώνουμε εν μέρει την κοινή γνώμη, να είμαστε προσεκτικοί όταν διατυπώνουμε δημοσίως τις απόψεις μας”. Αναγνώρισε δε ως “άλλοθι” τη “συναισθηματική φόρτιση του κ. Λοβέρδου”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL