Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ν. Παρασκευόπουλος: Η ΝΔ πασχίζει για παραγραφή, προσπαθεί να τους σώσει με κάθε τρόπο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παρασκευόπουλος: Η ΝΔ πασχίζει για παραγραφή, προσπαθεί να τους σώσει με κάθε τρόπο (Video)

Η ΝΔ με μία λάθος ερμηνεία πασχίζει για παραγραφή ώστε να κλείσει η υπόθεση Novartis και να μην δικαστούν τα πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να σώσει αυτούς που διώκονται με κάθε τρόπο.https://www.youtube.com/embed/wr5ek1Gbnu8

«Το άρθρο 86 του Συντάγματος έχει ορίσει μία εξαιρετικά σύντομη παραγραφή για τα εγκλήματα που γίνονται από υπουργούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οπότε μπαίνει ένα θέμα για κάποια εγκλήματα, όπως η δωροδοκία, για το αν εκτελούνται κατά την εκτέλεση ή όχι. Η άποψη μέχρι σήμερα ήταν διχασμένη, ωστόσο τον τελευταίο καιρό οι απόψεις συγκλίνουν ως προς το ότι δεν ανήκουν στα εγκλήματα που τελούνται κατά την εκτέλεση. Συνεπώς δεν εμπίπτουν στο άρθρο 86 και μπορούν να δικαστούν» σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, είναι «πολύ κρίσιμη η ερμηνεία της λέξης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων γιατί αν κάτι εμπίπτει εκεί έχει τελειώσει σήμερα, ενώ αν κριθεί ότι έχει τελεστεί απλώς με ευκαιρία των καθηκόντων, τότε δεν εμπίπτει στο άρθρο 86 και είναι ανοιχτός ο δρόμος για την εκδίκαση».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι δεν εντάσσεται στην εκτέλεση των καθηκόντων, είναι κάτι που γίνεται με εκμετάλλευση των καθηκόντων. «Η δικαστική πορεία και η εξέταση στη Βουλή οδήγησε στην άποψη ότι η υπόθεση δεν έχει παραγραφεί. Η παραγραφή δεν είναι θέμα νομικίστικο ή τεχνοκρατικό. Είναι θέμα από το οποίο εξαρτάται η ελευθερία των ανθρώπων» επισήμανε και αναφέρθηκε αναλυτικά στη στάση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

https://www.youtube.com/embed/rLX1Dq0TsxE

«Η θέση της ΝΔ πασχίζει να οδηγήσει στο ότι οι πράξεις αυτές παραγράφηκαν. Προσπαθεί να πει ότι αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί κατά την εκτέλεση ώστε να υπαχθούμε στο άρθρο 86 με μία λάθος ερμηνεία και να κλείσει η υπόθεση και να μην δικαστούν».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι η στάση του είναι ακόμα πιο «βαριά», καθώς ισχυρίζεται ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος «θα διευκρινιστεί ότι αυτές οι πράξεις τελούνται κατά την εκτέλεση και θα κλείσει η ιστορία με την απαλλαγή όσων δικάζονται. Η ΝΔ με τη θέση που υποστηρίζει στην αναθεώρηση του Συντάγματος πασχίζει να σώσει αυτούς που διώκονται με κάθε τρόπο».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL