Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κ. Δουζίνας: Η προστασία των υπουργών... "το τέλειο έγκλημα" σχεδόν ακαταδίωκτο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Δουζίνας: Η προστασία των υπουργών... "το τέλειο έγκλημα" σχεδόν ακαταδίωκτο (Video)

«Έχουμε φτάσει σε κατάσταση θεσμικής εξαχρείωσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, προσθέτοντας ότι «οι απειλές και οι επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών στοχεύουν στο να μην προχωρήσει η εξιχνίαση της υπόθεση Novartis».

Παράλληλα, ο κ.Δουζίνας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ένα «τέλειο έγκλημα, σχεδόν ακαταδίωκτο διότι από τις εκατοντάδες υποθέσεις μόνο η υπόθεση Παπακωνσταντίνου έφτασε στο εδώλιο ενώ όλες οι άλλες υποθέσεις έγιναν τροφή για τα ποντίκια στα υπόγεια της Βουλής».

Επιπρόσθετα, μιλώντας για το αρ. 86, ο Κ.Δουζίνας υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο η σύντομη παραγραφή δημιουργεί και ένα δικαστήριο από βουλευτές οι οποίοι δεν έχουμε την τεχνογνωσία των δικαστικών λειτουργών».

«Έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα προστασίας που δεν επέτρεψε να γίνουν οι πραγματικές διαδικασίες για να μπορέσουμε να εξιχνιάσουμε προηγούμενες υποθέσεις», τόνισε ο ίδιος.

«Στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος προτείναμε το αρ. 86 παρ. 3 να καταργηθεί η αποσβεστική προθεσμία (τα 2 χρόνια για την παραγραφή) και προσθέσαμε ερμηνευτική δήλωση η οποία λέει ότι όλες οι προστατευτικές διατάξεις του αρ. 86 ισχύουν μόνο για αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «οι τροπολογίες που προτείνουμε στο αρ. 86 αποτελούν πολύ σημαντικό κληροδότημα και απαντούν στο κοινό αίσθημα δικαίου»

Ακόμα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «το ερώτημα είναι αν θέλουμε κάποιος ο οποίος χρηματίζεται, να πηγαίνει σε τακτικό δικαστή είτε είναι πολιτικός είτε απλώς πολίτης. Εμείς είπαμε ναι».

«Όλο το σύστημα ποινικής δίωξης θα έπρεπε να πάει σε κανονικούς δικαστές. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ πολιτικών και πολιτών», τόνισε ο ίδιος.

Ο Κ.Δουζίνας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση Βενιζέλου «καθώς φάνηκε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της αντιπολίτευσης, ώστε να μην περάσει η πλειοψηφία των συνταγματικών αλλαγών που προτείναμε».

«Ο κ. Γεωεργάδης έχει δηλώσει ότι το αρ. 86 δεν έχει ανάγκη καμίας αλλαγής, ενώ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα δεχθούμε να αλλάξει το αρ. 86 εφόσον ψηφίσετε υπέρ του αρ. 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», πρόσθεσε ο Κ.Δουζίνας.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL