Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Μ. Τζαμπάζη: Μόνο με τη δημιουργία δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία της Ακροδεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζαμπάζη: Μόνο με τη δημιουργία δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία της Ακροδεξιάς

«Το 70% των αποφάσεων της ΕΕ αφορά την καθημερινή μας ζωή κατά συνέπεια η δημιουργία ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου είναι σημαντική για την ανάκαμψη του φαινομένου αυτού που λέγεται Ακροδεξιά και εκεί έρχεται να παίξει καταλυτικό ρόλο φυσικά όλο αυτό που λέμε δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο για να πάμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζαμπάζη, μέλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινοτήτων Ρομά, που συνάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μ. Τζαμπάζη μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 αναφέρθηκε στην «αρκετά αδικημένη κοινωνική ομάδα» των Τσιγγάνων και εξήγησε ότι εργάζεται ως διαμεσολαβήτρια, συνεργάτης της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης Ρομά του Υπουργείου Εργασίας και μεταξύ άλλων μίλησε και για το θέμα της νεαρής ηλικίας κατά την οποία οι γυναίκες Ρομά γίνονται μητέρες καθώς και η ίδια - αν και είναι μόλις 36 ετών - έχει έναν γιο 20 ετών και αυτό όπως είπε «συνηθίζεται στους Τσιγγάνους» και «είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα και θέλουμε να σταματήσει κάποια στιγμή, είναι μέσα στους στόχους μας».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής εξήγησε ότι «Το 70% των αποφάσεων της ΕΕ αφορά την καθημερινή μας ζωή κατά συνέπεια η δημιουργία ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου είναι σημαντική για την ανάκαμψη του φαινομένου αυτού που λέγεται Ακροδεξιά και εκεί έρχεται να παίξει καταλυτικό ρόλο φυσικά όλο αυτό που λέμε δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο για να πάμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα».

Η κα Τζαμπάζη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και στον στόχο να σταματήσουν αυτές οι ομάδες να είναι αποκλεισμένες και να υφίστανται ρατσισμό συνεχώς και τόνισε ότι μόνο με τη δημιουργία δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία της Ακροδεξιάς, του Φασισμού και όλων αυτών των φαινομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL