Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Έρχονται μειώσεις για το 99% των νοικοκυριών στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρχονται μειώσεις για το 99% των νοικοκυριών στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ

Μειώσεις στα τιμολόγια του νερού θα δει το 99,4% των καταναλωτών της ΕΥΑΘ μετά την έγκριση από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας για την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα νέα τιμολόγια, που θα ισχύσουν από το επόμενο τετράμηνο τιμολόγησης (Μάιος 2019), διασφαλίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του νερού και τη βιωσιμότητα του πόρου παράλληλα με τις επενδύσεις που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη. «Η ΕΥΑΘ είναι η πρώτη εταιρεία ύδρευσης - αποχέτευσης στην Ελλάδα που εφαρμόζει τη σχετική ΚΥΑ του 2017 (αρ. 135275), η οποία εναρμονίζει επιτέλους τη χώρα μας με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη βιωσιμότητα και τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων πόρων μας» τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης. Αναφορικά με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, επισημαίνει ότι επιδίωξη της διοίκησης είναι «να αποτρέψουμε την κατασπατάληση του φυσικού πόρου ‘επιβραβεύοντας’ πολίτες και επιχειρήσεις που μεριμνούν για τη βιωσιμότητά του και παράλληλα να ‘ανοίξουμε’ το κοινωνικό μας τιμολόγιο με βάση στέρεα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, απλοποιώντας τις διαδικασίες και διευκολύνοντας τους καταναλωτές μας».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της νέας τιμολογιακής πολιτικής στα οικιακά τιμολόγια, που συνιστούν το 68% περίπου των καταναλωτών της ΕΥΑΘ, υπάρχει πλέον μείωση στις χαμηλές και αύξηση στις υψηλές καταναλώσεις. Έτσι, όσοι καταναλωτές ξοδεύουν έως και 120 κ.μ. το τετράμηνο, κάτι που ισχύει για το 99,4% των νοικοκυριών, θα δουν μειώσεις στους λογαριασμούς τους. Η ίδια λογική ακολουθείται και στα επαγγελματικά τιμολόγια, με ωφελημένους το 64% των επαγγελματιών που καταγράφουν χαμηλές καταναλώσεις, ενώ για τη μεγάλη πλειονότητα των βιομηχανιών (83%), που ξοδεύουν μέχρι 2.000 κυβικά, οι χρεώσεις παραμένουν σταθερές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL