Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: "Γαλάζια" τραμπούκικη επίθεση κατά της Ελ. Χατζηγεωργίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: "Γαλάζια" τραμπούκικη επίθεση κατά της Ελ. Χατζηγεωργίου

Θεσσαλονίκη: «Ανέβηκα στο βήμα και δέχθηκα κατά την άποψή μας αισχρούς χαρακτηρισμούς από το κοινό, το οποίο δεν ήταν τυχαίο. Ήταν συγκεκριμένοι άνθρωποι, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από τη Ν.Δ., οι οποίοι με έβριζαν χυδαία και με καλούσαν να φύγω από το βήμα. Απευθύνθηκα στο κοινό αν μπορώ να συνεχίσω, αυτό δεν έγινε δεκτό, ζήτησα από το ίδρυμα Παπαγεωργίου να με προφυλάξει, ούτε αυτό έγινε, οπότε αυτό που όφειλα να κάνω για να σεβαστώ κυρίως τον εαυτό μου αλλά και να σεβαστώ την εκδήλωση ήταν να αποχωρήσω».

Τα παραπάνω τόνισε χθες η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για την αποχώρησή της από εκδήλωση του Ιδρύματος Παπαγεωεργίου για τα είκοσι χρόνια από τη λειτουργία του ομώνυμου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Παρουσίασαν ως "αναίτια" την αποχώρηση

Και είναι αλήθεια ότι με το που ανέβηκε στο βήμα η υφυπουργός Εσωτερικών, άρχισε ένα «σούσουρο» στην αίθουσα... Η Ελ. Χατζηγεωργίου ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στον σημαντικό ρόλο του συγκεκριμένου νοσοκομείου στον χάρτη της Υγείας στη Θεσσαλονίκη και μόλις ξεστόμισε τη λέξη «κυβέρνηση», αναφερόμενη στην ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία και την κατάργηση του πεντάευρου, πετάχτηκε από το κοινό το στέλεχος της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κούβελας (γιος του πρώην δημάρχου, βουλευτή και υπουργού της Ν.Δ. Σωτήρη Κούβελα) και άρχισε να της φωνάζει «να μας πεις για το θέμα της εκδήλωσης, όχι για την κυβέρνηση». Η τραμπούκικη αυτή συμπεριφορά του στελέχους της Ν.Δ. έδωσε την ώθηση και σε άλλους τραμπούκους ομοϊδεάτες του να φωνάζουν «φύγε από δω», «κατέβα κάτω μωρή μ...» και άλλα τέτοια άθλια και σεξιστικά.

Δυστυχώς, οι διοργανωτές της εκδήλωσης παρακολουθούσαν άπραγοι και απαθείς τη χυδαία συμπεριφορά διάφορων "γαλάζιων" «εκλεκτών» προσκεκλημένων τους, ενώ τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο δείχνουν μεν την αποχώρηση της υφυπουργού, όχι όμως και τα όσα φαιδρά προηγήθηκαν με πρωταγωνιστή τον Δ. Κούβελα, που την ανάγκασαν να πράξει αυτό που έπραξε. Μάλιστα, το στέλεχος της Ν.Δ., με γραπτή του δήλωση, δεν αρνείται ότι διέκοψε την ομιλία της υφυπουργού επειδή δεν του άρεσαν αυτά που έλεγε για το κυβερνητικό έργο. «Όλοι περιμέναμε να αναφερθεί στην προσφορά των ευεργετών και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Όμως, αυτή στο λογύδριό της απλά καταφέρονταν κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα θέματα της Υγείας και εκθείαζε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτήθηκα, λοιπόν, 'για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;'» αναφέρει χαρακτηριστικά...

Συμπεριφορές άλλων, σκοτεινών εποχών

Η Ελ. Χατζηγεωργίου κατήγγειλε την «άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της Ν.Δ., που, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες», δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει την ομιλία της. «Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον γιο πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κούβελα για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών. Προφανώς, η πολλή παρέα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες - νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για «δοκιμασμένες παρακρατικές συνταγές» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και χαρακτήρισε «προσχεδιασμένη ενέργεια των στελεχών της Ν.Δ.» τα όσα συνέβησαν κατά την ομιλία της Ελ. Χατζηγεωργίου στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπαγεωργίου με «πρωταγωνιστές» τον Δ. Κούβελα και άλλα «γαλάζια» στελέχη. Σημειώνει ότι η συμπεριφορά τους «θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές» και πως πρόκειται για «μια πράξη η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της δημοκρατίας τις οποίες σέβεται, όπως διατείνεται, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, κάτι το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL