Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Χέρι - χέρι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο σκάνδαλο Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χέρι - χέρι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο σκάνδαλο Novartis

Κοινό μέτωπο ενάντια στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με αφορμή την διερεύνηση της υπόθεσης Novartis συγκροτούν Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να μιλήσει -απευθυνόμενος, μάλιστα, στους πρέσβεις της Ε.Ε- για “σκευωρία” που “αποδεικνύει” πως "η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία”.

"Θα τους πάω μέχρι τέλους" επαναλαμβάνει απειλητικά ο Αντ. Σαμαράς. Ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει το “χέρι του στη φωτιά για την αθωότητα του Αν. Λοβέρδου” και απειλεί με “ειδικά δικαστήρια τους σκευωρούς”. Επιπλέον, ο Μ. Βορίδης καλεί “έναν - έναν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ευ. Βενιζέλο” που είχε σπεύσει -νωρίτερα- να μιλήσει για “την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών». “Πολιτικό επηρεασμό της Δικαιοσύνης” κατήγγειλε αόριστα ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ν.Δ.: "Θα λογοδοτήσουν"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε χθες να προδικάσει -σε γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών - μελών της Ε.Ε.- ότι “η σκευωρία της Novartis, στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, είναι, δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου”.

Νωρίτερα, η Σοφία Ζαχαράκη χρησιμοποίησε ως πάτημα τους “νεομακεδονομάχους”, λέγοντας ότι «πριν από δεκατέσσερις μήνες, η κυβέρνηση, πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το "Σκοπιανό", επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”. Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., προσφέροντας προληπτική κάλυψη στα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία συνεχίζεται η έρευνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς”.

Σε απειλητικό τόνο κατέληξε ότι “τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν»...

Σαμαράς: "Θα τους καθίσω στο σκαμνί"

Επιπροσθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς (για τον οποίο η έρευνα συνεχίζεται) επιμένει στη φράση «θα τους καθίσω στο σκαμνί» σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. "Η προσφορά στη δημοκρατία του κ. Σαμαρά θα είναι να καθίσουν οι συνωμότες και οι σκευωροί στο σκαμνί και να πουν ποιος, πότε» επισήμανε στο ίδιο ύφος ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντ. Σαμαρα Νίκος Τσιούτσιας (Θέμα 104,6).

Γεωργιάδης υπέρ Λοβέρδου

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης (για τον οποίο συνεχίζεται η δικαστική έρευνα) σε διαδοχικές παρεμβάσεις του διαδραμάτισε ρόλο πολιτικού συνηγόρου του Ανδρέα Λοβέρδου, σημειώνοντας ότι «πιστεύω απόλυτα στην αθωότητα του Ανδρέα. Η Novartis έχασε επί Λοβέρδου 50% του τζίρου της», ενώ ισχυρίστηκε ότι “ήταν ένα εξαιρετικός υπουργός Υγείας, που με τη δημιουργία του ΕΟΠΠΥ και το συνολικό έργο του μας γλίτωσε από μισό ΕΝΦΙΑ τον χρόνο”.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αφού δήλωσε ότι “βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι η Νovartis δεν έδωσε λεφτά σε κανέναν από τους δέκα τους οποίους σπίλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ", απείλησε με “ειδικό δικαστήριο" πρώην υπουργούς που "έστησαν τη σκευωρία της Novartis" με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας που προβλέπει ισόβια κάθειρξη. "Αν είναι άλλα πρόσωπα, θα πάνε στην τακτική Δικαιοσύνη" είπε. Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε τη θέση που είχε εκφράσει στις 2 Απριλίου ο Ευ. Βενιζέλος, ότι “η σκευωρία της Novartis συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας, διότι έχουμε συστηματική αλλοίωση των θεσμών”!

Βενιζέλος: Αντίστροφο σκάνδαλο

Χθες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της αρχειοθέτησης του μέρους της δικογραφίας που τον αφορά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο. Αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε. Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά, αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Στήριξη Βορίδη στον Βενιζέλο

Αίσθηση πάντως προκάλεσε ο... προβληματισμός του Μάκη Βορίδη (Παραπολιτικά 90,1) αναφορικά με το “τι θα του πούνε τώρα οι συριζαίοι του κ. Βενιζέλου; Και λέω ειδικώς τον κ. Βενιζέλο γιατί είναι πολιτικά ενεργός και γιατί είναι στοχοποιημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Λ. Αυγενάκης: Παραδικαστικό κύκλωμα

Στη θεωρία συνωμοσίας ότι υπάρχει “ένα παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με κάποια συγκεκριμένα φερέφωνα μιντιακά” προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. (Πρακτορείο 104,9 FM) ναι μεν σημείωσε ότι «είναι αυτονόητη η στήριξη από πλευράς Ν.Δ. στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης”, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι “υπάρχει ένα καλοστημένο σύστημα λάσπης πάνω στο οποίο προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση την προεκλογική της καμπάνια».

“Πήραν τον Θεοχαρόπουλο, στοχοποιούν Λοβέρδο!”

“Υπάρχει συνάφεια και επηρεασμός προσώπων που έχουν κρίσιμα πόστα στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να αποδεικνύουν την ανεξαρτησία τους οι δικαστικοί λειτουργοί” σημείωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, που ύψωσε ομπρέλα προστασίας στον Ανδρέα Λοβέρδο επισημαίνοντας (News 247) ότι “δεν γνωρίζω για άλλες περιπτώσεις, γνωρίζω μόνο για τον Λοβέρδο, για τον οποίο βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Πρόκειται για σκευωρία”.

Ισχυρίστηκε δε ότι “από πολιτικούς κύκλους, και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο σχεδιασμός ήταν να παραπεμφθεί ένας πρώην υπουργός και να συνεχιστεί η έρευνα για κάποιους". Ωστόσο ο μόνος ο “σχεδιασμός” που... αποκάλυψε ο Β. Κεγκέρογλου είναι ότι “τον έναν κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο, τον Θεοχαρόπουλο, τον πήραν, τον άλλο, τον Λοβέρδο, τον στοχοποιούν. Αυτό είναι το σχέδιο”!

Γ. Κουτρουμάνης: Όμηρος 15 μήνες

Τέλος, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης όσον αφορά το πρόσωπό του, επισήμανε ότι “δικαιώνομαι από την απόφαση της Δικαιοσύνης. Αλλά είμαι όμηρος εδώ και 15 μήνες, γιατί η κυβέρνηση μας τσουβάλιασε όλους σε μια δικογραφία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL