Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φωτεινή Σιάνου, “Γέφυρα”, Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη: «Λύκος στα πρόβατα!»

Η Φωτεινή Σιάνου απαντά στο ερώτημα της ΑΥΓΗΣ γιατί χρειάζεται ο προοδευτικός πόλος και τι προσδοκούν από αυτό το εγχείρημα, ενόψει του ραντεβού του Σαββάτου 6 Απριλίου όπου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνάντηση για τη δημιουργία του προοδευτικού πόλου και τη συγκρότηση του εκλογικού σχήματος «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» με αρχικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

«Λύκος στα πρόβατα». Τώρα είναι αλήθεια. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Μαύρες σκιές σε παγκόσμιο επίπεδο, μαύρες σκιές και στο ευρωπαϊκό. Ο καθένας, η καθεμία καλείται να αναλάβει ευθύνη. Ο λαϊκισμός και η Ακροδεξιά προ των πυλών. Η προσδοκία μου από τη Γέφυρα είναι να συσπειρώσει ανθρώπους δημοκρατικούς, αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, φεμινίστριες. Να συμβάλει στην ανασύνταξη του πολιτικού δυναμικού.

Όσοι / όσες καλούμε για την συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, είμαστε ενεργοί πολίτες έτσι κι αλλιώς. Η συνάντησή μας στη Γέφυρα έχει χαρακτήρα προσκλητηρίου. Λυπάμαι για την εξέλιξη της Ν.Δ. Λυπάμαι για την άρνηση συμπαράταξης του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θέλω ούτε να φανταστώ την πολιτική της Ν.Δ. στους εργασιακούς χώρους, στους χώρους του κοινωνικού αποκλεισμού και των πολλαπλών διακρίσεων, που με ενδιαφέρουν και με πονούν: προσφυγικό, μεταναστευτικό, φυλακές κ.ά. Δεν μπορώ να κατανοήσω τη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». Και μετά;

Έχουμε τη δυνατότητα τώρα να υπερβούμε τους θυμούς και τις αντιρρήσεις μας, να κρατήσουμε την κριτική μας θέση και να παλέψουμε από κοινού στο πεδίο της Αριστεράς, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να υπερβούμε τον κυνισμό και να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της καθαρότητας στην πολιτική, της ενότητας απέναντι στον κατακερματισμό των δυνάμεων της προόδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις